Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Újabb őszi női cursillo Zalaegerszegen

2023. október 12-15. között került megtartásra Zalaegerszeg-Botfán, az Erdődy-Hüvös-kastélyban a Szombathelyi Egyházmegye 129. női cursilloja, amely egyben az 5. női zalaegerszegi cursillo volt. A Kedves Olvasók fogadják szeretettel a cursillo rektora, Pálfi Bernadett sorait.

Férfi cursillo Zalaegerszegen

2023. szeptember 21-24. között került megtartásra Zalaegerszeg-Botfán, az Erdődy-Hüvös-kastélyban a Szombathelyi Egyházmegye 77. férfi cursilloja, amely egyben a 4. férfi zalaegerszegi cursillo volt. A Kedves Olvasókkal a férfi cursillo rektora, Lendvai András Kornél osztja meg gondolatait.

 

Megjelent az Örök Negyedik Nap cursillos kiadvány idei első lapszáma

cursilloMegjelent a Szent Márton Cursillo Titkárság kiadványa az Örök Negyedik Nap idei első lapszáma.

Szeretetkiáradás a botfai női cursillon

cursilloA Szombathelyi Egyházmegye 128. női cursilloja, egyben a 4. zalaegerszegi női cursillo 2023. június 1-4. között teltházzal került megtartásra Pummerné Gróf Katalin rektor vezetése és Kovács József gellénházi plébános atya lelkivezetése mellett Zalaegerszeg-Botfán, az Erdődy-Hüvös kastélyban. A vasárnapi záróünnepségen a „Krisztus számít rád!”  felhívásra 25 frissen végzett hölgy cursillista mondhatta ki válaszul: „Én is az ő kegyelmére!”.

Őszi cursillok - Információk

unnamedA Szent Márton Titkárság szervezésében 2022 őszén újabb férfi és női cursillok kerülnek megtartásra. 

Féléves az újjáalakult Szent Márton Titkárság

unnamedA 2022. január 8-i választási ultreyán újonnan megválasztott Titkárság immáron több, mint hat hónapja tevékenykedik az egyházmegyei cursilloért.

Ülésezett a Szent Márton Titkárság - Előkészületek a szombathelyi országos ultreyara

unnamedA Szent Márton Titkárság tagjai 2022. június 27-én és július 13-án online egyeztették az őszi országos ultreyával kapcsolatos szervezési feladatokat.

Két alkalommal is online találkozott a Szent Márton Titkárság

cursilloA 2022. január 8-i szombathelyi választási ultreyán az újonnan megválasztott Szent Márton Titkárság 2022. január 27-én online tartotta alakuló ülését, majd 2022. február 11-én szintén a virtuális térben találkoztak a Titkárság tagjai.

Cursillo-s püspöki szentmise január 29-én - Élő közvetítés

cursillologo1Az év első cursillos, évindító szentmiséjét dr. Székely János megyéspüspök atya fogja bemutatni január 29.-én 18 órakor a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban.


Folytatódik a cursillos szentmise-sorozat

nova2020. november 27-én 18 órától a novai Nagyboldogasszony-templomban bemutatott és online közvetített szertartással folytatódik a Szent Márton Cursillo Titkárság által szervezett szentmise-sorozat.

Országos Ultreya november 7-én Szombathelyen - Friss információk

30-szem-ultreya-plakat-2020mod-1Az Országos Jubileumi Ultreyát a jelenlegi járványhelyzet miatt sajnos csak csökkentett programmal, tudjuk megrendezni: elmarad a közös étkezés és a közvetlen érintkezéssel járó kiscsoportos beszélgetések. 

Ettől függetlenül a délelőtti programok még a plakáton jelzetteknél is bőségesebbek lesznek, így biztatunk minden cursillistát, hogy vegyen részt ezen az ünnepi eseményen! Az eseményt élőben kövezíti a Szombathelyi Egyházmegye Youtube csatornája illetve az egyházmegye honlapján is látható lesz. 

A jelentkezési lap ITT érhető el.

Szentmise P. Gaál Jenő atya emlékére

p-gaal-jeno-atya-sirja2020. szeptember 27-én P. Gaál Jenő atya lelki üdvéért mutattak be szentmisét Kőszegen. 

Tanácskozik a Titkárság

cursillologo1Szeptember 3-án, csütörtökön a Püspöki Hivatalban találkoznak a Szent Márton cursillo Titkárság és a De Colores Alapítvány kuratóriumának tagjai, hogy Székely János püspök atyával áttekintsék a novemberi országos ultreya megrendezésével kapcsolatos teendőket.

Országos ultreya Szombathelyen november 7-én

30-szem-ultreya-plakat-meghivo2020. november 7-én Országos Ultreyat rendez Szombathelyen a Cursillo Mozgalom. 

Cursillos szentmise - Kőszegről szeptember 27-én

szti-ep-01-0Szeptember 27-én Kőszegről közvetít szentmisét a Szent Márton Titkárság. 

Cursillos szentmise - Vasszécsényből

cursillologo1Folytatódik a cursillo szentmise-sorozat, amelyre az egyházmegye cursillos csoportjai és cursillistái küldték el könyörgéseiket, Vasszécsényben lesz, július 31-n (pénteken), 18 órakor.

Online találkozott a Szent Márton Titkárság

cursilloMájus 20-ikán a virtuális térben találkoztak a Titkárság tagjai. A napirenden már a kijárási korlátozások utáni időszak eseményei is helyet kaptak.

Misék cursillos imaszándékkal

cursillologo1A Szent Márton Cursillo Titkárság felhívása a cursillista testvérekhez.

Március 5-én ülésezik a Szent Márton Cursillo Titkárság

cursillologo1A Szent Márton Cursillo Titkárság következő ülése 2020. március 5-én lesz Szombathelyen, a Szent Márton Plébánián.