Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Két alkalommal is online találkozott a Szent Márton Titkárság

cursilloA 2022. január 8-i szombathelyi választási ultreyán az újonnan megválasztott Szent Márton Titkárság 2022. január 27-én online tartotta alakuló ülését, majd 2022. február 11-én szintén a virtuális térben találkoztak a Titkárság tagjai.

Az alakuló ülésen a titkársági feladat- és hatáskörök átbeszélését követően a tagok Juhos Ferenc SVD verbita atyát jelölték az egyházmegyei cursilló és a titkárság lelkivezetőjének. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök a Titkárság javaslatát jóváhagyta, és Ferenc atyát 2022. február 1-jei hatállyal megbízta a lelkivezetői feladatok ellátásával. Püspök Atya Kovács József atya zalai cursilloszervezői megbízatását fenntartotta.

A 2022. február 11-i titkársági találkozón a tagság egyeztetett a 2022. február 24-27. között tartandó zalaegerszegi (botfai) férfi cursillóról, amelyre továbbra is sok szeretettel várjuk a jelentkezőket. Ezt követően a Titkárság – többek között – átbeszélte a tavaszi cursillós programnaptárt, melynek első állomása a március 12-re tervezett egyházmegyei cursillós nagyböjti keresztút; megtárgyalásra került az Örök Negyedik Nap újság következő lapszámának tematikája; illetve a Titkárság kialakította közös, a 2022. február 18-20. között tartandó Nemzeti Titkárságon képviselendő álláspontját a koedukált cursillók tartásával kapcsolatban.

Kérjük a kedves cursillósokat, hogy a programok pontos helyszínével és időpontjával kapcsolatban figyeljétek hírcsatornáinkat!

A Titkárság a soron következő – szintén online – találkozóját 2022. március 10-én 18.30 órai kezdettel tartja.

 

A Titkárság nevében: dr. Tokorcsi Katalin

2022. február 16.