Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Féléves az újjáalakult Szent Márton Titkárság

unnamedA 2022. január 8-i választási ultreyán újonnan megválasztott Titkárság immáron több, mint hat hónapja tevékenykedik az egyházmegyei cursilloért.

A Titkárság különösen fontosnak tartotta, hogy a pandémia lecsengését követően újra mozgósítsa az egyházmegye cursillistáit, ezért nagy hangsúlyt helyezett a találkozást lehetővé tevő programok szervezésére. Ennek köszönhetően az egyházmegyei cursillo szép, tartalmas félévet tudhat maga mögött. 2022. március 12-én került sor mintegy 80 fő részvételével az egyházmegyei nagyböjti cursillos keresztútra Rábakethelyen, a Brenner-zarándokúton. Ezt követően a cursillista testvérek 2022. április 9-én nagyböjti zenés áhítaton vehettek részt a zalaegerszegi Mária Magdolna-templomban, a cursilloban szintén aktív becsehelyi közösség énekes-zenés csoportjával. Külön öröm, hogy a kőszegi Szent Imre Cursillos Csoport 2022. április 23-ára megszervezte Gaál Jenő SVD atya emlékultreyáját, amelyen az egyházmegyei cursillo kezdeteinek felelevenítésére is sor került.

2022. június 9-12. között került megtartásra a jelöltekben mély élményeket hagyó II. zalaegerszegi női cursillo Botfán, Lipóczki-Török Veronika rektor és Kovács József atya, lelkivezető vezetésével. A női cursillo egy hónapos ultreyáján a híveket Nagy Tamás atya látta vendégül Nován, 2022. július 9-én, ahol nagyon szép számmal ünnepelhettek együtt a cursillisták a frissen végzettekkel.

 

A Titkárság nevében: dr. Tokorcsi Katalin