Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tájékoztató az V. Zalaegerszegi férfi cursillóról

cursilloA Szombathelyi Egyházmegye 78. férfi cursilloja, amely egyben az 5. zalaegerszegi férfi cursillo 2024. április 25- 28. között került megrendezésre a Zalaegerszeg- Botfai Erdődy-Hüvös kastélyban. 

A cursillo a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásában valósult meg. A pályázat azonosítószáma: EKCP-KP-1-2024/2-000379

A vissza nem térítendő támogatás összege: 400 000 Ft

Az V. Zalaegerszegi férfi cursillo legfőbb célja a cursillo alapítójának, Eduardo Bonninnak a megfogalmazásában olvasható: "A mozgalom a kisközösségek létrehozásával, a különféle társadalmi és kultúrális környezetből érkező hívők vagy (még) nem hívők számára egyaránt, útmutatást nyújt a tartalmas, kiegyensúlyozott keresztény élet kialakításához, támogatja és felkarolja a kétkedőket és kallódókat"

A férfi cursillo az Élet zarándoklatára készítette fel a résztvevőket, ahol átélhették, hogy mi a keresztény megközelítés és válasz a ma kérdéseire. 

 „Isten szeret Téged” – ennek az üzenetnek a megélésére, megtapasztalására töltöttük el ezt a három napot a kastélyban. A „csendben” foglalkozhattunk önmagunkkal, hogy milyen is volt az eddigi életünk, hogy min kell változtatnunk, találkozhattunk Jézus Krisztussal és egy szerető, befogadó közösséggel. Ezek mind együtt jelentették azt, hogy csodákat élhettünk át, hogy a kegyelmi életünk elmélyítésére kaptunk meghívást. Ezen az úton haladva közelebb kerülhetünk Jézus Krisztushoz, az Ő szeretetéhez.

A cursillo nagy lelki élményt nyújtott a férfi résztvevőknek, a jelöltek szeme előtt új világ nyílt meg. A cursillon való részvétel erősítette a férfiakban a felelősségvállalást az életük iránt és a lelkigyakorlat hatására nyitottabban tudnak élni.

Idén ősszel is várjuk a jelentkezőket a női (2024. október 24-27.) és férfi (2024. november 28. - december 1.) cursillokra.

De Colores!

Kovács Géza

 

palyazati-logo