Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Cursillo Zalaegerszegen

Cursillo Zalaegerszegen2019. március 14-17. között zajlott a Szombathelyi Egyházmegye "Első zalaegerszegi férfi cursillo-ja" (ZegF01) - ami egyúttal a 73. egyházmegyei bentlakásos tanfolyam - a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületében.

A 32 főnyi jelölt - akiknek kétharmada zalaegerszegi illetőségű - között két katolikus pap és egy evangélikus lelkész testvérünk is jelen volt. Az elmélyülést 3 pap (köztük dr. Székely János megyéspüspök atya)  és 19 világi munkatárs segítette elő. A résztvevőket 10 fős "hadtáp különítmény" tartotta jól, s több-száz regisztrált cursillista támogatta imáival a rendezvényt nem csak az egyházmegyénkben, de az országban, sőt a nagyvilágban (!) is.  

Az Első Zalaegerszegi Női Cursillo-ra (ZegN01) a terveknek megfelelően 2019. június 20-23. között kerül sor. Bővebben: www.cursillo.hu-n.  

Jövőre, a NEK évében ünnepeljük, hogy Egyházmegyénkben a Cursillo Mozgalom 30 éve termi gyümölcsét az Egyetemes Egyház és Isten dicsőségére.