Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

2009. december

Emberhalász magazin - 2009. decemberMegjelent a Martinus Kiadó új, negyedévente megjelenő folyóiratának, az Emberhalásznak a második száma. Egyházmegyénkben elevenen él Brenner János vértanú sorsú káplán emléke. Lapunkkal az ő ügyét kívánjuk szolgálni. Bepillantást engedünk életének eddig kevéssé ismert momentumaiba, felidézünk visszaemlékezéseket, tanúságtételeket, beszámolunk az emlékhelyek történéseiről, ismertetjük a boldoggá avatási folyamat állását. A magazint kiegészíti majd az a hatalmas fotóanyag, amelynek archiválása már elkezdődött, így eddig nem publikált képeket is be tudunk mutatni Brenner Jánosról.

Decemberi lapszámunkban a következőkről olvashatnak:

• A Brenner János Nevelési Központ (Englert Zsolt)
• Emlékezés Brenner Jánosra – Szentgotthárdi látogatások 2. rész (Brenner József)
• Brenner János életrajza – Zirc – Budapest – Szombathely – Győr 2. rész (Soós Viktor)
• A magyar Tarzíciusz – Brenner János lelkiségéről 2. rész (Császár István)
• Boldognak kiáltjuk! – A boldoggá avatási eljárásról 2. rész (Kovács Gergely)
• Brenner Jánosra emlékezem (Dr. Gyürki László)
• Brenner János kiállítás Szombathelyen (Horváthné Simon Katalin, Császár István)

2009. október

Emberhalász magazin - 2009. októberA Martinus októberi számának mellékleteként a Martinus Kiadó új, negyedévente megjelenő folyóiratának, az Emberhalásznak az első számát kapja kezébe az olvasó. Egyházmegyénkben elevenen él Brenner János vértanú sorsú káplán emléke. Lapunkkal az ő ügyét kívánjuk szolgálni. Bepillantást engedünk életének eddig kevéssé ismert momentumaiba, felidézünk visszaemlékezéseket, tanúságtételeket, beszámolunk az emlékhelyek történéseiről, ismertetjük a boldoggá avatási folyamat állását. A magazint kiegészíti majd az a hatalmas fotóanyag, amelynek archiválása már elkezdődött, így eddig nem publikált képeket is be tudunk mutatni Brenner Jánosról.

Az Emberhalász következő, decemberben megjelenő száma a Szombathelyi Egyházmegyében mindenekelőtt a templomokban lesz majd megvásárolható, de mind egyházmegyénkben, mind pedig azon kívül szívesen eljuttatjuk a magazint postán is az olvasókhoz.

Az évente négyszer megjelenő folyóirat számonként 100 Ft-ba kerül majd. Az előfizetésekből befolyt összeget a Martinus Kiadó elkülönítve kezeli, s azt kizárólag a boldoggá avatás ügyének támogatására fordítja.

Szeretettel ajánljuk a Martinus-hoz hűséges olvasók figyelmébe az Emberhalász című kiadványunkat is, amely – reményeink szerint – a Martinus kiadó szerény hozzájárulása lesz Brenner János ügyéhez.