Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Martinus Orgonafesztivál - Rendhagyó orgonahangverseny - Az egyházmegye orgonista papjai

helyszín: Szombathely, Székesegyház

kezdés: 19:30

 

Martinus Orgonafesztivál a Szombathelyi Székesegyházban

 

           

            A Martinus Orgonafesztivál a Martinus Exclusive koncertek részeként 2017. szeptemberében indult, Lakner-Bognár András a Székesegyház karnagyának és orgonaművészének művészeti vezetésével. A székesegyházban álló 1999-ben épült nagyorgona - a budapesti Aquincum cég munkája-, közel 4500 sípjával, 54 hangszínváltozatával 3 manuálon és pedálon Nyugat-Magyarország legnagyobb és egyik legkiválóbb hangszere; így nemcsak a liturgia kísérője, hanem  koncertek főszereplője is. A Martinus Orgonafesztivál eddigi több tucatnyi hangversenyén számos országosan és világszerte elismert művész szólaltatta meg az orgonát nagyszámú közönség előtt.

            A Martinus Orgonafesztivál keretében tavasszal és ősszel 3-3 hangverseny alkalmával szólalnak meg az orgona sípjai, különleges színfoltként Szombathely kulturális palettáján.

            A Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány szervezésben zajló sorozat 2022. szeptemberi koncertjei a következők:

- 2022. szeptember 13. Kedd, 19:30 - Tabajdi Ádám orgonaművész hangversenye (a Xavier Darasse-ról elnevezett 13. Toulouse-i Nemzetközi Orgonaverseny I. és Közönségdíjasa)  

- 2022. szeptember 20. Kedd, 19:30 - Rendhagyó orgonahangverseny - Az egyházmegye orgonista papjai

- 2022. szeptember 27. Kedd, 19:30 - A Liszt Ferenc Zeneakadémia orgona szakos hallgatóinak hangversenye César Franck műveiből

 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a programokra, a belépés ingyenes.