Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ifjúsági gyalogos zarándoklat

helyszín: Szombathely-Güssing-Rábakethely

kezdés: 13:30

A Szombathelyi Egyházmegye március 31.-április 1. között ifjúsági zarándoklatot szervez Szentek nyomában címmel. A jelentkezési információkat közöljük. 

Kedves Fiatalok!

Azért születtünk a világra, hogy megtanuljunk szeretni, és így majd Isten örök szeretetének országába is beléphessünk. Ezen az úton példaképeink és segítőink a szentek, akik bátran, örömmel, nagylelkűen járták a hit és a szeretet útját.

A tavalyi zarándoklatunkhoz hasonlóan ismét ifjúsági gyalogos zarándoklatot szervezünk a szentek – elsősorban Boldog Batthyány László és Boldog Brenner János – nyomában.

A zarándoklat időpontja: 2023. március 31 - április 1.

Indulás Szombathelyen a Brenner Iskola udvaráról pénteken 13.30-kor buszokkal Jákra, vagy Jákról a 14 órai nyitószentmisét követően.

A zarándoklat során Jákról gyalog megyünk el Szentpéterfára (kb. 13 km), ahol vacsora, közös ima és egy játékos est vár minket. Másnap gyalog megyünk Güssingbe (kb. 16 km), Batthyány László és Coreth Mária Terézia sírjához. Itt szentmisén veszünk részt, majd autóbuszokkal megyünk el Rábakethelyre, ahol Boldog Brenner János vértanúságának helyén egy közös imával, énekléssel zárul a zarándoklat.

A zarándoklatra kiemelten hívom egyházmegyénk iskoláinak hetedik-nyolcadikosait és középiskolásait. Örülnék, ha minden diákunk legalább egyszer eljutna azokra a helyekre, ahol Boldog Batthyány László és az ő nagyszerű, szentéletű felesége el vannak temetve, és ahol Boldog Brenner János vértanú életét adta Jézusért. Tanuljuk meg tőlük a szeretet művészetét! A zarándoklatra szeretettel várunk minden más érdeklődő fiatalt is!

Jelentkezni a  e-mail címen lehet március 15-ig.

A jelentkezéskor kérjük, írd meg a nevedet, életkorodat, telefonszámodat, egyik szülőd email címét és azt, hogy hol fogsz csatlakozni (Brenner Iskola péntek 13.30; Jáki templom péntek 14.00).

Nagy szeretettel várunk benneteket. Lépjünk együtt a szentek nyomába!