Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Legyünk békességszerzők! - Püspöki szentmise Vasváron

1uton-vasvar-13-of-29Augusztus 13-án szerte a Kárpát-medencében a békéért imádkoztak, zarándokoltak hívek. A Szombathelyi Egyházmegyében is több útvonalat jártak be a keresztény testvérek, hogy megerősítsék szeretetkapcsolatukat Krisztussal, egyben kérjék a békét a világnak.

1Úton Zarándoknap Vasváron - Székely János megyéspüspök szentbeszéde

1uton-vasvar-26-of-292022. augusztus 13-án 1Úton zarándokoltak a békéért egyházmegyénk hívei is. Vasváron Székely János megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét. Szentbeszédét meghallgathatják a linkre kattintva. 

1Úton Zarándoklat - Úton a békéért

1uton-delelott-13-of-106Augusztus 13-án újra 1Úton zarándokolnak a hívek szerte a Kárpát-medencében. Vas és Zala megyékben is útra keltek a zarándokok, hogy közösen imádkozzanak a békéért.

Vasárnapi Ige - Évközi 20. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/eiovgCcQCbY

Énekszóval dicsérni Istent - Kátnortalálkozót tarottak Szombathelyen

 kantortalalkozo-17A nyári szünetet kihasználva újra találkozóra, tapasztalatcserére, tanulásra gyűltek össze egyházmegyénk és távolabbi egyházmegyék kántorai Szombathelyen augusztus 12-én. A Martineum Felnőttképző Akadémia adott otthont a szakmai napnak, amelynek főelőadója idén Medgyesy S. Norbert művelődéstörténész, a PPKE BTK Történettudományi Intézet habilitált docense, a Történelemelméleti Tanszék vezetője, az LFZE Népzene Tanszék óraadó tanára volt. 

Nagyboldogasszony-napi programok Vaspör-Pusztacsatárban

nevtelen-1A Salomvári Plébánia mindenkit szeretettel hív Nagyboldogasszony-napi programjaira. Várják a szlovén ajkú híveket is, hogy ezen az ősi ünnepen szlovén nyelvű egyházi énekek is felcsendüljenek. A plakát letölthető itt. 

Szentmise Miszori Zoltán atya halálának 10. évfordulóján

85-zs-wgyozelem-1600Augusztus 31-én szentmisét mutatnak be a szombathelyi Székesegyházban Miszori Zoltán atya lelki üdvéért halálának 10. évfordulóján.  Szeptember 2-án 19 órakor pedig a szombathelyi Savaria Moziban levetítik a Pásztor című filmet, ahol Székely János megyéspüspök atya mond bevezető gondolatokat. A jegyárakról később közlünk információkat.

6 HETES IMA A BÉKÉÉRT - közbenjárás imával és böjttel

imanapA Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat minden keresztényt hív, hogy 6 héten keresztül, 2022. augusztus 15-től szeptember 29-ig, minden nap imádkozzanak és böjtöljenek a békéért!

Zarándoklat Rőtfalvára

rotfalvaHagyományos Rőtfalvi /Rattersdorf/ Bgl./ magyar Zarándoklatunkat az idén is a Mária út lila jelzésén, Kőszegről a Gyöngyös völgyében, az Andalgón keresztül tartjuk, amely BABAKOCSIVAL is járható!

1Úton Zarándoknap augusztus 13-án - A Kőszeg-Csepreg útvonal

koszeg-cs-1uton22Az 1Úton zarándoknap Kőszeg-Csepreg útvonalának szervezői mindenkit szeretettel hívnak közös imádságra augusztus 13-án. Indulás Kőszegről. 

1Úton Zarándoknap augusztus 13-án - A Csénye-Celldömölk útvonal

maria-ut-logo2022. augusztus 13-án a békkért imádkoznak zarándokok az 1Úton Zarándoknap keretében. Csényéből indulva Celldömölkig is haladnak hívek. Az útvonalat, a programot közöljük. A plakát letölthető itt. 

Püspöki szentmise Szombathelyen Szent István király ünnepén

szent-istvan-szobor-szombathelyAugusztus 20-án délelőtt fél 9 órakor Székely János megyéspüspök atya mutatja be az ünnepi szentmisét a Kálvária templomban. A szentmise végén megáldja az új kenyeret, amelyből egy-egy falatot osztanak majd a templom előtt.

Domonkos Nyári Egyetem Vasváron

nyari-egyetem-01-scaledAugusztus 1-4. között került megrendezésre a II. Domonkos Nyári Egyetem Vasváron, Magyarország legrégebbi domonkos kolostorában.

Búcsú Hagyároson

250px-kirche-hagyarosborond-zala2022. augusztus 7-én vasárnap délelőtt került sor Hagyárosbörönd községben a búcsúi ünnepi  szentmisére a katolikus templomban, Urunk színeváltozásának ünnepén. Farkas László bagodi plébános szentbeszédében először arról beszélt, hogy ennek  a napnak nemcsak bibliai, hanem magyar vonatkozása is van.

Férfi lelkigyakorlat Szombathelyen 2023 tavaszán - Információk

ffi2023-szombathelyA Martineum Felnőttképző Akadémia 2023. március 23-26. között férfiak számára hirdet lelkigyakorlatot. 

Add egy napodat a békéért - 1úton nemzetközi zarándoknap a békéért augusztus 13.

1útonA Máriaút sok-sok szakaszán egy napos gyalogos zarándoklás indul a békéért augusztus 13-án. Te is tegyél valamit, hogy béke legyen: áldozd rá ezt a napot, gyere el, zarándokoljunk, imádkozzunk együtt. 

Legyetek a szeretet és a fény apostolai! – Véget ért az országos cigánypasztorációs lelkigyakorlat

lelkigyakorlatAugusztus 5. és 7. között Budapesten, a Patrona Hungariae Gimnáziumban „Virrasszatok és imádkozzatok!” (Mk 14,3) mottóval, Székely János szombathelyi megyéspüspök lelkivezetésével rendezték meg a IV. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatot.

Formálódjatok, fehéredjetek – Fekete Szabolcs püspök celebrálta a pécsi havihegyi búcsú nyitómiséjét

püspöki szentmiseAugusztus 4–7. között, négy napon át tartó búcsún ünnepli felszentelése 325. évfordulóját a pécsi Havas Boldogasszony-templom. Ahogy minden évben, ezúttal is püspöki szentmisével kezdődött a az ünnepség. A jubileum előestéjén, augusztus 4-én Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök celebrált szentmisét az egyházmegyei papjaival együtt a templom mellett felállított szabadtéri oltárnál.

Isten nem a származást, a tettet nézi – Megkezdődött az országos cigánypasztorációs lelkigyakorlat

lelkinapokMegkezdődött a IV. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlat, melynek augusztus 5-i nyitó szentmiséjén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt a főcelebráns. A bevezető elmélkedést Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája tartotta.

Vasárnapi Ige - Évközi 19. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/ahiGZk6BzqM