Szombathelyi Egyházmegye

Napközis tábor a Szent Imre Általános Iskolában

Napközis táborHárom hónap hosszú szünet után újra gyerekzsivajtól volt hangos az iskola udvara. A tanulmányi időszak után, június 15-én kezdetét vette a kéthetes napközis tábor. Minden nap tartalmas, változatos programok várták a gyerekeket, akik szép számmal, közel 60-an vettek részt a táborban. Jó volt kiszabadulni a karanténból, megint találkozni, és aktív pihenéssel eltölteni az időt egészen június 26-áig.

Napközis táborBent az osztálytermekben gyönyörű kézműves munkák készültek. Zoknibábok, hajómakett, kupakokból készült tárgyak, karkötők, ablakfestés, pompon teknős, csipeszbábok, horgolás, nyarat idéző játékok és képek – mind-mind a gyerekek türelmét, kézügyességét dicsérik. Egy másik „szobában” vidám társas-partik zajlottak, a szomszédos teremben pedig mozizni lehetett. Szívesen játszottak a gyerekek együtt tantermi játékokat és kvízjátékokat. A pingpongteremben izgalmas meccsek zajlottak. Köszönjük, hogy a Celldömölki Népjóléti Szolgálat munkatársai érdekes előadásokkal örvendeztettek meg minket. Radics Péter csillagászatról, távcsőhasználatról mesélt a gyerekeknek, Németh Tamás pedig a magyarországi dinoszaurusz-lelőhelyekről tartott színes előadást. 

 

Napközis táborBőven volt lehetőség a két hét alatt sportolni, mozogni is! Biciklitúra indult Karakóra, a második héten pedig Kissomlyóra. Lehetett fogócskázni a játszótéren, kipróbálni a tekézést, íjászkodni, métázni, számháborúzni, és persze sok-sok kézilabda- és focimeccset kellett bepótolni a több hónapos „szobafogság” után. Sokat kidobóztunk, játszottunk csapat- és akadályversenyeket. Az udvaron mindig nagy volt a forgalom a trambulin körül, többen hoztak görkorcsolyát, gördeszkát. 

Sokat nevettünk, jókat játszottunk, beszélgettünk. Vidám nyarat, jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Horváthné Kulcsár Gyöngyi