Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hittanhét a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában

HittanhétJúnius 21-től hittanos gyerekhéten vehettek részt iskolánk diákjai. A tábort a Szűzanya oltalmába ajánlottuk, és Mária oltalmazó palástja alatt töltöttük. 

HittanhétMinden csoport egy híres Mária-kegyhelyről kapta nevét, s ezt a zarándokhelyet a tanterem ajtaján mutatta be a tábor tagjainak.

Valószínűleg Égi Édesanyánk örömére is szolgáltak ezek a napok, és szeretettel nézett az áhítattal, mosollyal, kacagással, érdeklődéssel teli gyermekarcokra. Kicsikre és nagyokra egyaránt, hisz 7-8. osztályos és gimnazista diákjaink is jelen voltak, hogy továbbadják kisebb társainknak azokat az ajándékokat, amiket régebbi hittanheteken ők maguk is kaptak. Az alsó tagozatosok pedig rajongással tekintettek a „nagyokra” mint példaképekre.

HittanhétA napi programok között szerepelt a közös reggeli ima és szentmise, rendhagyó módon a tornateremben. Forgószínpad-szerűen vettek részt a csoportok a foglalkozásokon: vezetett szentségimádáson, imaösvényen, Mária-ének tanuláson a templom kórusán, padlóképes hittanórán, drámajátékon, csodásérem-keresésen és bemutatáson, zarándok-beszámolón. Minden nap barkácsoltunk és játszottunk az udvaron. Az utolsó napon, izgalmas akadályverseny után a Kálvárián, a fák árnyékában bemutatott szentmisével zártuk a hittanhetet, amelynek végén iskolalelkészünk, Sándor atya megáldotta a gyermekek nyakában viselt csodásérmeket.

Mária - a Hajnali Szép Csillag - a Nappal, Jézussal tündöklik, és Őhozzá vezet minket. Ezt éltük meg mindnyájan ezekben a napokban. Miközben a gyermekekkel igyekeztünk őt megszerettetni, és készültünk a tábor programjaira, mindannyian áttüzesedtünk, megerősödtünk a vele és Szent Fiával való kapcsolatban, szeretetben.

Írta: Siffer Nóra Teréz nővér