Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A kőszegi Szent Jakab-templom felújítása - Tájékoztatás

Szent Jakab-templomBefejeződött a kőszegi, Szent Jakab-templom külső homlokzati felújítása. Közlemény.

 

A Szombathelyi Egyházmegye a 2019. évben benyújtott támogatási igénye Soltész Miklós Úr, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárának döntése alapján „Szent Jakab templom külső felújítása”” támogatási célra 10.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást kapott. 

A támogatási összeg felhasználásával a közösség támogatása érdekében ingatlanfelújítási munka valósult meg, az alábbiak szerint: 

A támogatási összeg felhasználásával az udvarral körbezárt templom külső homlokzatának felújítása történt meg, állagmegóvás céljából.

A költségek között homlokzati állványozás készítésének költsége, homlokzati párkányok javítása, a homlokzati vakolat eltávolítása és annak pótlása a szükséges helyeken és mennyiségben. A falfelület teljes homlokzati színezése valamint a nyíláskeretek helyreállítása megtörtént.

Az épület az elmaradt felújítások és karbantartások miatt romló állapotban van, melynek helyreállítása és állagának megóvása nem csak a műemléki védelme miatt volt különösen fontos. Mivel a templom a város központi részén található, a település lakossága, a templom gyülekezete, valamint a városba betérő vendégek miatt is szükséges volt a felújítás megvalósítása.

Szent Jakab-templom  Szent Jakab-templom