Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Bérmálás, plébániaépület megáldása, fénykereszt fesztivál Salomváron

FelújításMozgalmas vasárnapon vannak túl a Salomvári Plébánia hívei. Július 19-én Székely János megyéspüspök 18 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a salomvári templomban, majd megáldotta a felújított plébániaépületet, majd közösen imádkozott a hívekkel a fénykeresztnél.

SalomvárA koronavírus miatt a tavaszról elhalasztott bérmálással vette kezdetét július 19-én az ünnepség Salomváron. 18 fiatal részesült a szentségben. Szentbeszédében Székely János megyéspüspök biztatta a fiatalokat, hogy bátran álljanak ki a hitükért, ne szégyelljék és emlékezzenek a hit megerősítő kegyelmére, életük nehéz pillanataiban. Lehet, hogy úgy érzitek most, hogy pl. a telefon, a sikerek, a barátok fontosabbak mint a hit. De az ember szívét egyedül Isten képes betölteni, hangsúlyozta a megyéspüspök.

SalomvárA bérmálást követte a felújított plébániaépület megáldása. 2019-20-ban került sor a korszerűsítésre, miután a szükséges anyagi forrásokat, több mint 45 millió forintot, sikerült előteremteni. Ennek köszönhetően felújították a teljes elektromos rendszert, a vízvezetéket, a fűtést, szigetelték az épületet, megtörtént a teljes aljzatcsere és az új padozat kialakítása. Külsőleg is teljesen megújult az épület, belül pedig kialakítottak egy vendégszobát, közösségi helyet. A plébániaépület nem csak a pap lakása, hanem a közösség otthona is, mondta Mikolás Attila plébános az ünnepségen. Székely János megyéspüspök áldotta meg az épületet, az egyes helyiségeket.

SalomvárA koronavírus utáni első nagyobb közösségi program a településen, a plébánia kertjében felállított fénykeresztnél rendezett összejövetel volt. Közös énekkel, imával vette kezdetét a program. A gyerekek később ugrálóvárban szórakozhattak, a felnőtteket beszélgetés várta a jóízű vacsora mellett.