Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Brenner-imaest Szentgotthárdon

Brenner-imaest2020. július 15-én ismét Brenner-imaestet tartottak Szentgotthárdon. Az imaest kiemelkedő programja volt a vértanúság útján elhelyezett stációs képek megáldása. 

Brenner-imaestCsászár István általános helynök, székesegyházi apátplébános volt az est vendége. 5 órakor Boldog Brenner János ereklyéje előtt litániát imádkoztunk, majd a vértanúság útján haladtunk, elmélkedve a magyar Tarzíciusz életéről, vértanúságáról. Az imaest kiemelkedő programja volt a vértanúság útján elhelyezett stációs képek megáldása. Mind a 14 állomás egy-egy Boldog Brenner János életéből vett jelenetet ábrázol, egy olyan mondattal, amelyet ő szentgotthárdi lelkipásztori szolgálata idején mondott el prédikációiban.
Brenner-imaestAz este 6 órakor kezdődő szentmisében egy olyan ezüstlakodalmas házaspár (Németh Zoltán és neje, Herczeg Mónika) köszöntötték az ezüstmisés atyát, akiket István atya papként először esketett. Császár helynök urat a szülőváros polgármestereként, Huszár Gábor is köszöntötte. Ő olvasta fel a szentmise olvasmányát is. A helynök úrral koncelebrált Bodorkós Imre plébános úr és Kaszás Csaba káplán atya, Járfás Ádám, Rátkai István tisztelendő urak pedig asszisztáltak a szentmisén. Szentbeszédében az ezüstmisés atya Brenner János példamutatásáról, a papi hivatás szépségéről, a keresztény tanúságtétel fontosságáról szólt.

A szentmise végén adta át 60. születésnapja alkalmából Pácz Gábor hitoktatónak, az plébániai testület világi elnökének Ferenc pápa áldását.
Az ezüstmisés áldás után emlékképpel tértek haza otthonaikba az ünneplők.
Szöveg: Lang Márk-Fotó: Németh Zoltán