Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fogadalomtétel Kőszegen

FogadalomtételA noviciátusi idő befejeztével került sor 2020. augusztus 6-án Kőszegen Eszter nővér, Jácinta nővér, Johanna nővér ideiglenes fogadalom tételére. 

FogadalomtételAz evangéliumi tanácsokra (szegénység, tisztaság, engedelmesség), az elöljáró kezébe tett engedelmességi fogadalom a szerzetesi életben való első elköteleződés. A szertartás során a nővérek megkapták a Kongregáció Reguláját és Konstitúcióit, mint „a lelki szépség tükrét”, amelyhez életüket ezentúl igazítják. Az elöljáró a következő szavak kíséretében nyújtotta át nekik a fogadalmi keresztet: „Isten őrizzen meg attól, leányom, hogy mással dicsekedjél, mint az Úr Jézus Krisztus keresztjével, mert ha Krisztussal együtt akarsz lenni az örök dicsőségben, az Ő keresztjében is részesedned kell." A fogadalom letétele után az elköteleződés jeleként fehér fátylukat feketére cserélték. A fogadalommal a nővérek vállalták a szerzetesi életforma minden kötelezettségét, és ezt a fogadalmat négy éven keresztül évente megújítják. Ez alatt az időszak alatt folytatják tanulmányaikat, részt vesznek az apostoli munkában, és elmélyítik a domonkos hivatás megélését, valamint felkészülnek az örökfogadalom letételére.

FogadalomtételA szertartáson Rita nővér és Bernadett nővér megújították fogadalmukat. Szentbeszédében Székely János kiemelte: egy szerzetes azt hirdeti a világban, hogy Isten valóság, létezik és csak az Isten képes betölteni teljesen az ember szívét. Örömhír a világnak, hogy vannak olyan emberek, ragyogó életek, akik Isten szépségét keresik és élik.  

 

 

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.