Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Önkéntes beteglátogatók találkozója Szombathelyen

TalálkozóHosszabb kihagyás után ismét lelki nap volt a Szombathelyi Egyházmegye önkéntes beteglátogatói számára 2020. augusztus 1-én, szombaton, a szombathelyi Püspöki Palotában.

TalálkozóA szombat délelőttöt szentmisével kezdtük, ahol is Molnár Árpád, a szombathelyi kórházlelkész mutatta be a legszentebb áldozatot. Prédikációjában a személyes megtérésünkre hívta fel a figyelmet. Árpád atya bátorított, hogy a Jézus beszédében szereplő tövisek, vagyis evilági gondok ne tántorítsanak el bennünket a szent szolgálat ellátásától.

            A szentmise után Dr. Kiss Béla, mellkassebész főorvos volt a vendégünk. Az elkötelezett katolikus keresztény doktor velünk töltött időben megosztotta velünk nem csak orvosi, de keresztény hívő tapasztalatait is. Villanásnyira betekinthettünk a városunk kórházában végzett tudományos kutatások világába. Beszélgetésünkben téma volt a korunkat megrázó koronavírus járvány is, mely valószínűleg még akár több évig is köztünk marad, befolyásolva ezzel életünket.

          Találkozó  A lelki nap végén a beteglátogatók megkaphatták a „Magnificat – vigasztaló szó a szenvedőknek” c. kiadvány második havi kiadását. A havonként megjelenő ingyenes kis újság a hónap egy fontos ünnepét, és egy- egy kiemelkedő keresztény példaképet mutat be. Található benne egy vers, valamint a szentatya gondolatai, imaszándéka. A lap végén a kórházi istentiszteletek ideje,  a kórházi lelkész, valamint a koordinációs iroda elérhetősége mellett egy kis praktikus információ olvasható.

            A minden hónapban megrendezésre kerülő nap a „Meglátogattatok” nevet viseli, ezzel emlékeztetve Jézus szavaira: „beteg voltam, és meglátogattatok,” (Mt 25,36). A következő alkalom szeptember  5-én, szombaton lesz ugyancsak a Püspöki Palotában, 9 órai kezdettel. Ahogy a legutóbbi alkalommal is volt érdeklődő résztvevő, úgy a következő alkalomra is szeretettel várjuk azokat, akik úgy érzik, hogy Jézus őket is várja a betegek, idősek között. Számukra külön képzést tartunk majd.