Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nardai tagintézménnyel bővült a Boldog Brenner János Óvoda

Nardai óvoda2020. augusztus 15-én megáldotta Székely János megyéspüspök az új nardai óvodát. Az intézmény a Boldog Brenner János Óvoda tagintézményeként működik.

Nardai óvoda2007-ben zárták be a nardai óvodát, miután mindössze 3 gyermek járt az intézménybe. A kényszerű szünet több mint egy évtizedesre nyúlt, és mondhatjuk: csak. Míg sok helyen ez a lépés végleges, hiszen nincs elég gyermek sem a településen, sem a környékén, az épületet is előbb-utóbb eladják, ebben a vasi faluban másként alakultak a történések. A nardaiak ugyanis néhány éve azzal a kéréssel fordultak a helyi képviselő testülethez, hogy indítsák újra az óvodát, mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Glavanics Krisztina polgármester. Hozzátette: több éves előkészítő munka után, közel 100 millió forintból sikerült felújítani, bővíteni az óvodát, ahová szeptembertől 12 gyermek fog járni. A jövőbe fektettünk be, amikor az óvoda újraindítása mellett döntöttünk, tette hozzá a polgármester, aki bízik benne, hogy nem csak a településről, hanem a környező falvakból is érkeznek majd gyerekek.

Nardai óvodaAz óvoda a Boldog Brenner János Óvoda tagintézményeként működik majd, mondta Székely János megyéspüspök a martinus.hu-nak adott interjújában, kiemelve, hogy a nemzetiségek, köztük különösen is a horvátok nagy erőfeszítéseket tesznek őseik nyelvének, kultúrájának és a kereszténységnek a megőrzésére. Ez az óvoda ebben is segítséget nyújt, mondta a megyéspüspök.

 

Nardai óvodaA nap szentmisével kezdődött. Minden gyermek végtelen kincs, végtelen érték. Arra születik, hogy a szeretet gyönyörű dallamai szálljanak majd fel a szívéből, hogy megtanuljon szárnyalni, nagylelkűen élni, hogy tudjon alkotni, építeni, adni, mondta szentbeszédében Székely János. Ahhoz, hogy ez a hang megszólaljon kell a Mester érintése, a szülők szép, hiteles élete és az óvónők bölcsessége, szeretete, érintése is.

 

Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.

 

Nardai óvodaOrbán Viktor miniszterelnök üzenetét Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke olvasta fel, majd Székely János megyéspüspök és Glavanics Krisztina polgármester beszéltek az óvoda újraindítása kapcsán kialakult összefogás eredményességéről.

Az épületet Székely János megyéspüspök áldotta meg, majd a megjelentek megtekintették az óvodát.