Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Hitoktatók Veni Sancte ünnepsége

Veni Sancte2020. augusztus 28-án tartották a szombathelyi Székesegyházban az egyházmegye hitoktatóinak Veni Sancte ünnepét. A zalaegerszegi Szűz Mártia Szeplőtelen Szíve Plébánia hitoktatói is részt vettek az eseményen. 

Isten Szentlelkének kegyelmét kértük Plébániánk területén szolgáló hitoktatóinkra a szombathelyi Székesegyházban.

A tanévkezdés így, vagy úgy, de elérkezett. És ha már itt van, akkor miért ne erősítenénk rá a lehető legjobban. Éppen ezért Egyházmegyénk hitoktatóihoz csatlakozva plébániánk hitoktatói is részt vettek a nekik szervezett lelki napon. Az óvodai és iskolai hitoktatás nem csupán a vallásos ismeretek átadására fókuszál, hanem leginkább a személyiségünkkel nevelünk. Ehhez pedig az kell, hogy egyre inkább Krisztust tudjuk magunkra ölteni.

Bokor Zoltán atya magvas gondolataival segített bennünket, hogy miként, milyen lelkülettel fogjunk neki a hitoktatásnak. Mert nem is annyira a módszereken, eszközökön van a hangsúly, hanem a célon, hogy Istenhez vezessük a ránk bízottakat.

Majd hasznos, praktikus információkat osztottak meg velünk.

Ezt követően püspöki szentmisén vettünk részt, amelynek végén a hitoktatási koordinációért felelős korábbi két munkatársnak köszönték meg eddigi, áldásos szolgálatukat.

Szentmise végén közös ünneplésre, kötetlen beszélgetésre is sor került a fehér asztal mellett.