Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Imalánc 2.0 avagy családi imánk a NEK készület jegyében

NEK2021. szeptember 5-12. között Magyarország, Budapest ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A kongresszus alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia.

„Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”

Szeretnénk családjainkkal együtt tovább készülni erre az ünnepre, és együtt közeledni Krisztushoz, ezért újra hívunk Titeket, hogy töltsük meg imával a hátralévő előkészületi időt.

A Szent Család járás hagyományához hasonlóan 2020. szeptember 20-án útnak indítunk egyházmegyénkben hat NEK-es „vándorképet”. Arra hívjuk a családokat, hogy amíg náluk van a kép, különösen is hordozzák imádságban a családokat, egyházmegyénket. Hétről-hétre személyes kapcsolatainkon keresztül adjuk tovább ezt a képet abban a reményben, hogy nem szakad meg az út. Így az egy év alatt több száz családot vonhatunk be az imaláncba – ily módon összekapcsolódva és megélve a Krisztusban való egységünket.

Amikor Hozzátok érkezik a kép, minden kötöttség nélkül egyénileg, párban, családilag hordozzátok a családokat, egyházmegyénket imáitokban! A hetetek végén pedig szólítsatok meg egy számotokra kedves családot (lehet bárki, aki nyitott az imára: rokon, barát, munkatárs, iskolatárs, szomszéd...), hogy náluk folytassa útját a kép!

Bízunk nyitottságotokban, hisszük, hogy értékes és maradandó gyümölcsei lesznek közös imádságunknak.

A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága