Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Veni Sancte szentmise Zalaegerszegen

image00001-22020. szeptember 20-án Veni Sancte szentmisét tartottak Zalaegerszegen a Kertvárosi-templomban.

13827-veni-sancteNoha már három hete folyik az oktatás az iskolákban, még a héten is változások voltak a hittanórákkal kapcsolatban. De mivel talán sikerül megszilárdulnia egy rendnek az órákkal kapcsolatban, meg tudtuk szólítani a fiatalokat, hogy jöjjenek, mert értük imádkozunk a mai szentmisében.

A reggeli, bazitai szentmisében már helybeli fiatalok kis verssel és Szentlélekhívó énekkel kérték Isten kegyelmét az új tanévre. Plébániatemplomunkban ifjúsági ének- és zenekara biztosította a liturgikus zenei szolgálatot a délelőtti szentmisén, amely előtt hittanosaink mondtak verset és kértük a megkezdett tanulmányokra Isten áldását.

Ám, mivel a tanév nemcsak a diákok életére nézve jelent kihívást, külön imádkoztunk mindazokért, akik az oktatásban, nevelésben oroszlánrészt vállalnak: szülőkért, hittanárokért, papokért, hogy elsősorban életük példájával tudják segíteni a felnövekvő nemzedéket!

Az evangélium után arról tanultunk, hogyan kell diáknak és felnőttnek egyaránt képviselnie az igazságot, igazságos döntéseket hozni és önmagunkban megküzdeni a bennünk lévő igazság érzetünk és a valós igazság közötti különbséget.

13828-veni-sancteA prédikáció után kitoktatóink átvették megbízólevelüket, amellyel küldetésük teljesítéséhez kaptak bátorítást és joghatóságot.

A Szentlélek munkálkodása vezesse, Isten áldása pedig kísérje a diákok és pedagógusok ez évi munkáját!