Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Terménymegáldás Zalaegerszegen

13852-termenymegaldasOktóber első vasárnapján mind a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániához tartozó bazitai, mind a kertvárosi közösség hálát adott mindazokért a terményekért, amelyeket Isten kegyelméből betakaríthattak az idén.


13849-termenymegaldasMár szombati napon szorgos kezek tüsténkedtek, hogy vasárnapra a lehető legszebben összeálljon a terményekből készített kis „oltár”, amelyben a Teremtő Istent a termények által is dicséri a teremtmény.

Bazitán Nyisztor Krisztián atya áldotta meg a föld terményeiből jelképesen összegyűjtött zöldségeket, gyümölcsöket. Szépen sorakoztak a gondosan előkészített kompótok, savanyúságok, lekvárok, szörpök is. valóban olyan volt, mint egy kis oltár, ahol a legszebb díszítés az Isten által formált zöldség, gyümölcs.

A kertvárosi közösséggel a 10 órai szentmisében tartottuk a termények megáldását, de minden szentmisében hálát adtunk Isten bőkezű ajándékaiért. Nagy öröm volt látni a gyermekeket, akik szentmise után boldogan vittek haza a megáldott zöldségekből, gyümölcsökből. Így nem csak jelképesen, de valóságban is megtapasztalhattuk, hogy Isten mindnyájunknak juttat a föld javaiból.