Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyéni vezetésű lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

img-20201022-190031-1Immár hagyományosan októberben ismét megrendezésre került a Martineum Felnőttképző Akadémia és a Szent Márton Társaság közös szervezésében a Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián.

img-20201022-185822Idén a külső résztvevők mellett ebbe a lelkigyakorlatba kapcsolódtak be az egyházmegye képzésben lévő akolitusjelöltjei is, így népes társaság kezdte együtt csendes Istenrefigyelését kiszakadva a hétköznapok zajából.
A szentignáci lelkigyakorlatban a hangsúly a szemlélődésen, a csenden és a személyes kísérésen van, mely segít az önmagunkra találásban és az Isten felé fordulásban. Minden lelkigyakorlatozót egyénileg segített kísérője Isten mélyebb megtapasztalásának az útján személyre szabott imaanyagokkal, hogy a legmélyebb vágyaival, érzéseivel, belátásaival kapcsolatban maradva megismerhesse Isten jelenlétét és vezetését az életében, válaszolni tudjon rá, és aszerint alakítsa életét. Így alakult ki a lelkigyakorlatozókban az a finom érzék, melynek segítségével meg tudja különböztetni, mi az, ami életében az Isten vágya szerinti vagy azzal ellentétes.

A lelkigyakorlat végén az Istennel töltött idő örömének és mélységének élményével tértek vissza a résztvevők hétköznapi életükbe azzal a reménnyel, hogy Isten közelségének tapasztalatát és lehetőségét a mindennapokba is magukkal tudják vinni.

A lelkigyakorlat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.