Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

30 éve szentelték fel a molnári templomot

30 éve szentelték fel a molnári templomotA Tótszerdahelyi Plébániához tartozó Molnáriban élő embereknek október  különösen is kedves hónap, hiszen 30 évvel ezelőtt, 1990-ben szentelték fel templomukat Rózsafüzér Királynőjének tiszteletére.

30 éve szentelték fel a molnári templomotE kerek évforduló kapcsán a Molnári Nemzetiségi Önkormányzat október 11-én vasárnap a falu búcsú napján ünnepséget rendezett, melyen a település apraja nagyja nagy örömmel vett részt.

Az ünnepség 11 órakor a búcsúi szentmisével vette kezdetét, majd délután négy órakor – a templomból énekszóval és zászlós felvonulással – a helyi a kultúrházban folytatódott. Harangozó Vilmos plébániai kormányzó, településünk díszpolgára, a molnári templom megálmodója és megvalósítója nyitotta meg a templomépítés folyamatáról készült fotókiállítást, mely hónap végéig lesz látogatható. Majd Dobos Béla beszélt az építkezés kivitelezéséről.

Az ünnepségen gyertyagyújtással emlékeztek meg azokról, akik már nem élhették meg e jeles eseményt, de természetesen megemlékeztek mindenkiről, akik valamilyen formában részt vettek az építkezésben.

30 éve szentelték fel a molnári templomotAz ünnepséget a helyi asszonykórus horvát nyelven előadott Szűzanyánkról, Rózsafüzér Királynőjéről szóló énekei tették még színvonalasabbá, ill. a kötetlen beszélgetések során kedves történetek elevenedtek fel az építkezéssel kapcsolatban.

Harangozó Vilmos egykori plébánosunk, az ünnepséget követően tartott fogadáson büszkén mutatta a Molnári Díszpolgáraként féltve őrzött pecsétgyűrűjét - amely – stílszerűen - a molnári Rózsafüzér Királynője templomot ábrázolja.