Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Templomszentelési évforduló Zalaegerszegen a kertvárosi templomban

Templomszentelési évfordulóNovember 28-án ünnepelte a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templom közössége a templom szentelésének 16 éves évfordulóját. 

Templomszentelési évfordulóA kijárási korlátozás miatt nem tudtunk egész éjszakai szentségimádást tartani, így reggel 7 órakor szentségkitétellel és közös zsolozsma imádsággal vette kezdetét a napi ünnepség. Az olvasmányos imaóra és reggeli dicséret után nap közben folyamatosan térhettek be a hívek, hogy imádkozzanak Plébániánkért, egész egyházmegyénkért.

Délben az esperesi kerület papjaival napközi zsolozsmát imádkoztuk el számos hívővel, valamint imaórát vezettünk hálából a hivatásért, új hivatásokért, papnövendékekért, kérve az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!

Délután egy házaspár adott hálát, hogy 50 évvel ezelőtti ígéretükhöz híven hűségesen kitarthattak egymás mellett.

16 órától közös rózsafüzér imádság volt, majd szentségimádási óra vette kezdetét, amelyben Plébániánkért imádkoztunk és együtt könyörögtünk a járvány megszűnéséért.

Templomszentelési évforduló18 órakor vette kezdetét az ünnepi szentmise, amelyet Stróber László atya vezetett. A zenei szolgálatot Dankos Attila vállalta.

László atya beszédjében a templomok küldetéséről. A templom kapu, mely a földről mennybe nyílik; őrhely, amely őrzi a mi biztonságunkat; a templom tornya keresztben végződik, miként a mi életünk a kereszt felé tart; a templom az áldozat háza, ahol Istennel találkozunk; a templomban megtanulunk igazán élni, hogy egyedül a Mesterre figyeljünk; a kőből épült templom figyelmeztet, hogy miként kell alakítanunk életünk templomát: a templom általunk épül és csinosodik, és ha a templomunk szépül, akkor a mi életünk lesz széppé.

Szentmisénk végén zenés imádsággal zártuk ünnepünket, amely során az elmélkedések alatt Dankos Attila orgonaművész segített bennünket.