Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai est Zalaegerszegen

13988-fatimai-engesztelo-nap-december2020. december 13-án fatimai engesztelő imaestet tartottak Zalaegerszegen, a Kertvárosi-templomban.

13987-fatimai-engesztelo-nap-decemberSzent Lúcia szűz és vértanú napja, advent 3. vasárnapja, örvendezés vasárnap... – már mindez elég üzenetet hordozott volna magában, de mindez kiegészült még este az engesztelő imaalkalmunkkal is.

Zalaegerszeg egykori káplánja, Kálinger Roland atya volt a vendégünk. A két naposra tervezett lelki hétvége a koronavírus-járvány miatt nem valósulhatott meg, de az engesztelő estünk is bőven kínált alkalmat a lelki töltődésre

A jelenleg őrnagyi rangban, tábori lelkészi szolgálatot ellátó atya rendkívül lelkesítő és egyben meghitt esttel ajándékozta meg a karácsonyra készülő, és egyben engesztelő szándékkal összegyűlt híveket.

image00001Rozsé atya lendületes stílusával, magvas gondolataival üde színfoltja lett engesztelő imaalkalmaink sorozatának. Prédikációjában liturgikus időszakunk, advent harmadik vasárnapja lévén, Máriáról, mint örömünk okáról beszélt. Majd látszólag , mintha ellentétes üzenet lenne ezzel, hogy Máriára, mint a hétfájdalmú anyára is tekintünk.


 Adventi készületünkben nagy ajándékként éltük meg a mai estét!