Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai est januárban a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánián Zalaegerszegen

fat1„Új esztendőben új szívekkel” újra Szűz Mária Szeplőtelen Szívénél. Megtartották 2021. év első engesztelő imaestjét.

Ismét szép számmal gyűltek össze hívek a kertvárosi templomban, hogy közösen imádkozva engeszteljék Istenünket az egész emberiség bűneiért.

Fliszár Károlya atya volt a vendég, aki beszéde elején már felhívta a figyelmet arra,at2 hogy igenis nagyon fontos üzenete és értelme van az engesztelésnek. Böjte Csaba atya gondolatát idézve elmondta, hogy a régi gazdák bizony nem csak a maguk portáját tették rendbe, hanem ha kellett, akkor a szomszédét is, mert ha nem teszik meg, akkor a gaz átjön a mi udvarunkba is. Így vagyunk a mások bűneiért való engeszteléssel is.

at5Majd pedig Máriáról beszélt, arról az Anyáról, aki karácsonykor elsőként pillanthatta meg Jézust. Mária „az első pillantás asszonya”. így az Ő életéből kellene megtanulnunk azt, hogy mi is mindig úgy tekintsünk Jézusra, miként Mária tette már ott a betlehemi istállóban. Már az Ószövetség népe vágyott arra, hogy megpillantsa Isten arcát, és Máriának adatott meg elsőként mindez.

A szentmise végén még volt lehetőség elimádkozni a Lorettói litániát, engesztelőat3 imádságokat.

Szent Hiláriusz napján két dolog is erősödött meg a szentmisén résztvevőkben:

1. Mivel Szent Hiláriusz volt Szent Márton példaképe, mi csak úgy tudunk Szent Márton nyomdokaiba lépni, ha előttünk is haladnak Szent Hiláriusz mintájára példaképek. Ilyen Károly atya.

2. Szent Hilárius neve azt jelenti, hogy derűs, vidám, jókedvű. Károly atya is mindig ilyen. Szükség van ilyen papokra, emberekre, akik segítenek felülemelkedni a mindennapi problémákon!