Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Közelebb a természethez – kiállítás az 5. osztályos tanulóink munkáiból

bioA kiállítás anyaga a tanulók biológia órára készített szorgalmi munkáiból állt össze. A nagyon ötletes és kreatív – a legkülönfélébb anyagokból és technikákkal elkészített – rajzok, tárgyak, eszközök nagymértékben segítik a tananyag elsajátítását, színesebbé, élvezetesebbé teszik a tanórát. Mindemellett nagyon elgondolkodtató, a gyermekek látásmódja és viszonyulása a természethez. Ez a tananyag mind mélyebb elsajátítása mellett lehetőséget biztosít a szemlélet és gondolkodás formálásra, elősegítve ezzel a természethez való viszonyulás pozitív irányú befolyásolását.

Iskolánkban az idei évben is megrendeztük a tanulóink munkáit bemutató – az 5. évfolyambio3 természetismeret tantárgy biológia órájához kapcsolódó – kiállításunkat. A téma a korábbi évekhez hasonlóan a kert, annak növény- és állatvilága.

Nagyon jó érzés amikor a felsőbb osztályok tanulói – akik a korábbi kiállítások anyagát készítették – elismerően nyilatkoznak tanuló társaik rajzairól, tárgyairól és egyben felidézik az ő általuk készített munkákat.

A kiállításnak célja továbbá, hogy érzékeltesse az alsós tanulóink számára, hogy a biológia órákon mivel és milyen módon fogunk majd foglalkozni, inspirálva ezzel őket a környezet szeretetére, ezen keresztül pedig a környezettudatos gondolkodásra.