Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nagyböjti lélekápolás a Szalézi plébánián

szaleziA Szombathelyi Szalézi plébánia várja, elsősorban a jegyeseket, párkapcsolatban élőket, de minden olyan Isten-keresőt is, aki a nagyböjti napok apró lépéseivel szeretnének haladni és gazdagodni a bibliai szeretet igazi jelentéseinek spirituális útján. Február 20-án, szombaton kezdődik, és a megadott helyen lehet rá jelentkezni.

Elkezdődött a Nagyböjt - a hétköznapok lelkigyakorlata: növekedj velünk!
Nagyböjt! Lemondás, önmegtagadás, csend, magunkba szállás?
Krisztus Urunk maga a példa, minta: növekedés, fejlődés, szeretetben való gyakorlati megerősödés.
Úgy gondolom, ez a különleges, Jézus Krisztussal eltöltött szent időszak arra való, hogy - lemondással, csenddel, fegyelemmel és szándékunk tisztításával - közeledjünk önmagunkhoz, Istenhez, embertársunkhoz, fejlődjünk, növekedjünk a szeretetben. Nem csak szavakban, de gyakorlatban, tettekben is. A Szentírás üzenetének elmélyítése és hitünk gyarapodása ugyanis a szavakon túl csak tettekbe, gyakorlatokba helyezett módon valósítható meg!
Erre szeretnék négy év után idén újra vállalkozni napi rövidnek szánt elmélkedésekkel, és szeretnék meghívni olyan vállalkozó kedvű társakat, akik az idei Nagyböjtben, a vírushelyzet ellenében is növekedni, fejlődni, mélyülni akarnak az igazi szeretetben. A mostani sorozat címe és témája: „A gyakorló szeretet kibontakozásában”, és elsősorban a Szentírásban Isten által megismert és ajándékba adott, hamisítatlan szeretet - AGAPÉ - (pár)kapcsolatainkban való megnyilvánulásaira szeretne koncentrálni, azon a területen megerősíteni, gyakorlatoztatni.
Aki ne ismerné menetét: a csoport tagjai arra vállalkoznak, hogy napi bibliai és annak üzenetét kifejtő elmélkedések alapján egy-egy gyakorlatot megtesznek, vagy igyekeznek tettekre váltani. Ez 40 napon keresztül, napi 10 - szükség és igény esetén esetleg valamivel több - percet igényel. (Az előkészület persze még többet, remélem, fogom tudni tartani a tempót...) A másnapra szóló elmélkedéseket igyekszem este 8 óráig megküldeni. Az elsőt most szombaton. A feltámadás napját, a vasárnapokat sem hagyjuk ki.
A szombaton induló csoportba itt lehet jelentkezni, és esetleg meghívni másokat:  https://www.facebook.com/groups/890627665110678

Kalandra fel!