Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Farsang az iskolában

img-2095Idén rendhagyóan telt az iskolánkban a farsang. Sajnos a koronavírus miatt nem volt lehetőségünk megszervezni a szokásos eseményt, melyen minden felső tagozatos osztály bemutat egy humoros produkciót. Ennek ellenére sikerült vidámmá tenni a napot, amikor a farsang ünneplésére került sor.

A Diákönkormányzat a farsangi időszakban rajzpályázatot hirdetett, melyre számos kreatívimg-2056 alkotás érkezett. Az alkotóknak köszönhetően iskolánk folyosóit szebbnél szebb színes álarcok díszítették.
Február 5–én került sor a farsang ünneplésére. Ez egy pénteki nap volt. Reggel, iskolánk kapuin belépve színes parókákat és ötletes jelmezeket viselő tanárokat és diákokat láttam meg. Mindenki vidám volt, ezt a képek is bizonyítják. A gyerekek örömére a tantestület is hozzájárult a felhőtlen boldogsághoz, aznap semelyik tantárgyból sem volt számonkérés. Pénteken az első óra minden felsős osztályban osztályfőnöki, így volt img-2072lehetőségünk reggel még egy kicsit szórakozni. Az első tanóra alatt néhány tanár végigjárta az osztályokat és értékelte a kreatív jelmezeket. Az osztályokról fényképek is készültek ekkor. A nap hátralévő részében mindenki magán hagyhatta a jelmezét.
Szerintem a lehetőségekhez képest nagyon jól telt ez a nap, de remélem, jövőre újra a megszokott módon ünnepelhetjük a farsangot.


Zuggó Zsuzsanna
8.a