Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jót tenni jó - Karitász élelmiszergyűjtési akció

karitaszVasárnap estig lehet még tartós élelmiszereket adományozni a METRO áruházban, ahol a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gyűjt élelmiszeradományt legrászorultabb embertársainknak. Ahogy az áruházba kihelyezett megállítótáblán is áll: ami Önnek hétköznapi bevásárlólista, az nekik jelentős segítség. Támogassuk őket!

Már az első napon, csütörtökön közel 2 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász azoknak a családoknak, akiknek szociális helyzete a járvány miatt gyökeresen megváltozott, illetve életkörülményeik javításaként eddig is támogatta őket a jószolgálati szervezet.

A karitász évek óta kiváló kapcsolatot ápol a szombathelyi METRO Áruházzal, ennek jegyébenkaritasz2 az áruház idén is felajánlotta azt a lehetőséget, hogy ezen a hétvégén, csütörtöktől vasárnap estig segíti a karitász húsvéti adománygyűjtő munkáját. Ennek részeként minden vásárlónak lehetősége van tartós élelmiszert adományozni a pénztárak mögötti gyűjtőpontokon, ahol karitászos munkatársak veszik át és köszönik meg a nemes hozzájárulásokat.

"A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász már az elmúlt héten végiglátogatta a plébániai karitászcsoportokat, és plébániánként 30-30 élelmiszer ajándékcsomagot adott át. Ekkor szembesültünk azzal, milyen nehéz helyzetben vannak a járványidőszak alatt állásukat elvesztő családok, illetve azok a munkavállalók, akik lecsökkent munkaidejük miatt fizetésük egy részt kapják csak meg. Ezért gondoltunk arra, hogy március 15-e előtt gyűjtést szervezünk a Metro Áruházzal, hogy a gyermekek húsvétját szebbé tegyük. Ezek az élelmiszerek  az egyházmegyéhez tartozó vasi plébániákhoz jutnak el a jövő héten, ahonnan a karitász helyi önkéntesei kiszállítják a rászoruló családoknak. Minden tartós élelmiszert köszönettel fogadunk" - mondta az akció hátteréről Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató.

Péntektől vasárnapig még lehetőség nyílik a METRO áruházban vásárolt tartós élelmiszerekkel - cukor, liszt, tej, konzervek, száraztészta, rizs, étolaj, édesség stb. - segíteni nagycsaládos embertársainkat, illetve azokat, akiknek életkörülményei egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltoztak a járvány következtében.

karitasz3Öröm volt látni, hogy már az első napon is jelentős mennyiségű tartós élelmiszer gyűlt össze a vásárlók jólelkűségének köszönhetően, többek közt Bükfürdő legnagyobb éttermének tulajdonosa is hozzájárult ehhez 20.000 forint értékű konzervadományával.

"Örülünk a karitász rászorultakat támogató akciójának, ők az érdemi gyűjtéssel nyújtanak segítséget, mi pedig a hely biztosításával tudunk támogatást adni ehhez. Ez az akció már több éve működik áruházunk és a jószolgálati szervezet között, és örömmel tölt el, hogy évről évre hatékonyan tudunk együttműködni a rászorulók megsegítésében. Legutóbb 6 tonna élelmiszert gyűjtött a karitász, bízom benne, hogy most is sikeres lesz az adománygyűjtő akció" - mondta Bokor Gábor, a szombathelyi Metro ügyvezetője.

Az élelmiszercsomagokat folyamatosan szállítja ki a karitász, a mostani metrós adományt terveik szerint már a jövő héten eljuttatják az érintett személyeknek, családoknak.

Aki adományozni szeretne, vasárnap estig megteheti a szombathelyi METRÓBAN.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász köszönetét fejezi ki a Metró Áruház vezetőségének, hogy újra lehetőséget biztosít az áruház területén karitatív tevékenységének folytatásához!

Szöveg és fotó: Büki László