Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

5.5 tonna élelmiszert gyűjtött hétvégén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak

karitaszAz elmúlt hétvégén a megváltozott életkörülmények közt élő vasi családok számára gyűjtött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, aminek eredményeként 5.5 tonna tartós élelmiszert adományoztak a szombathelyi METRO Áruház vásárlói.

A gyűjtéssel a nagycsaládosokat, illetve azokat az embertársainkat támogatja a karitász, akiknek életkörülményei egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltoztak a járvány következtében.

A négy nap során 5.5 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az áruház nyitvatartási idejében akaritasz2 vásárlók felajánlásaként. Emellett 1.150.000 forint pénzbeli felajánlást - 1 millió forintot Kondor János vállalkozótól, 150.000 forintot Mándli Pétertől, a BPW-Hungária Kft. ügyvezetőjétől - is kapott a jószolgálati szervezet, amit szintén élelmiszervásárlásra fordít.

A gyűjtésből összeállított élelmiszercsomagokat a héten folyamatosan szállítja ki a karitász a vasi plébániákhoz, ahonnan a karitász önkéntesei eljuttatják azokat az érintett Vas megyei személyeknek, családoknak. Az egyházmegyéhez tartozó zalai plébániák már ezelőtti héten megkapták az élelmiszeradományt.

karitasz3A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász köszönetét fejezi ki a Metró Áruház vezetőségének, hogy újra lehetőséget biztosított az áruház területén karitatív tevékenységének folytatásához, az áruház vásárlóinak, valamint a pénzbeli felajánlást tevő magánszemélyek nagylelkű adományaiért!