Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Minden forrásom – online lelkigyakorlat

online-lelkigyak-2Különleges és újszerű, online lelkigyakorlaton vehettünk részt tizenkét napon keresztül, a Nyolc Boldogság Közösség és a Martineum Felnőttképző Akadémia közös szervezésében a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülve.

Kíváncsian, mégis némi kétkedéssel jelentkeztünk erre a lehetőségre, nem tudtuk elképzelni, hogyan fog működni az elmélyülés, lelki megújulás az online téren keresztül, az
otthonunkban megvalósítva.
Dr. Versegi Beáta Mária nővér vezetésével kezdtünk bele a mindennapjainkba illeszthetőonline-lelkigyak
eukarisztikus lelkigyakorlatnak. A hat online találkozón elmélkedéseket hallgattunk és kiscsoportos megosztásokon vettünk részt. Emellett minden nap egyéni imádságra, elmélkedésre kaptunk nagyszerűen összeállított anyagokat szentírási részletek, imaszempontok, zenék, imádságok segítségével.
Az online előadások során Beáta nővérrel a szentmise folyamatát elmélkedtük át, melynek fókuszában az élő istenkapcsolat, az eukarisztia állt. Ezek az alkalmak új szempontokkal segítettek rácsodálkozni a Krisztussal való személyes találkozás csodás lehetőségére.
A napok során megtapasztaltuk, hogy az egyéni elmélkedések keretet adnak napjainknak, új imamódokat fedeztünk fel, a Szentírásban való elmélyülés és a Szentlélek kísérése hatotta át hétköznapjainkat.
Megéltük, hogy az elvonulás, a személyes istentapasztalatok, megszólítások, valósággá és
életünk részévé tudnak válni az otthonunkban egyedül, de mégis érezhetően közösségben és támogatással végigjárt tizenkétnapos lelki úton.


Gombos Ágnes, hittanár