Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Püspöki szentmise a beteglátogatókkal Zalaegerszegen

zeg-betegA hívek számára nagy meglepetésként érkezett plébániánkra Székely János Püspök atya, hogy a beteglátogató önkéntesekkel együtt imádkozzon, ünnepelje a szentmise áldozatot.

Szép számmal jöttek el hívek, önkéntesek, akik akár Mária Légiósként, akár a közelmúltban alakult Teréz anya beteglátogató csoport tagjaként szívügyüknek érzik, hogy imádkozzanak kórházban lévő, esetleg gondozó otthonban lakó, vagy otthonukbanzeg-beteg2 élő, de ágyhoz kötött betegekért. És, ha majd lehet, akkor valóban lehessen látogatni is őket. De addig is marad a távolból elmondott ima, a betegekért felajánlott szentmise. És nem utolsó sorban a lelki felkészülés, az alapozás, hogy még lelkesebben tudják önkéntes szolgálatukat végezni.

Püspök atya szentbeszédének elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus legújabb kisfilmjéről mesélt, ahol három tanúságtétel van, hogy miként hagyott bennük nyomot valaki más hitvallása. Köztük volt egy ápolónő, aki elmesélte, hogy betegágyon zeg-beteg3fekvő egyik betege miként hagyta neki „örökségként” a rózsafüzérét és a mély hitét, amiből most ő tud erőt meríteni.

A mi feladatunk is az, hogy másokban hitet ébresszünk, erőt adjunk nekik!

A szentmisében külön könyörgéseket fogalmaztak meg az önkéntesek, hogy betegeinkre és szolgálatukra így is kérjük Isten áldását!