Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nagyböjti lelki hétvége

zeg-lelkiHárom napos nagyböjti készület jegyében telt el a március 12-14-ei hétvége. Miközben úgy nézett ki, hogy a napok a szokásos medrükben folynak, esténként újabb és újabb forrásból táplálták hitüket, keresztény lelkiségüket a kertvárosi plébánia hívei.

Az este hat órakor kezdődő szentmisék keretében elmélkedéssorozatot hallhattak a hívek, amelynek alapgondolata volt, hogy vissza kell találni a hitünket tápláló forrásainkhoz. Vezérfonalul Sarah bíborosnak, az Istentiszteleti Kongregáció prefektusának sorait választották alapul, aki arra bátorított minden hívőt, hogy Örömmel térjen vissza az Eucharisztiához! Hat dolgot említett meg János atya, hogy melyek az Úr dolgai, amelyekzeg-lelki2 nélkül nem vagyunk képesek keresztény életet élni. Így volt szó az Úr Igéjéről, az Úr keresztáldozatáról, Az Úr házáról, az Úr népéről, az Úr  napjáról és végül az Úr lakomájáról. 

Ezeken a napokon nagyböjti lelkiségi órákra várták a híveket, hogy közös imával és a szentgyónás elvégzésével tegyék még teljesebbé nagyböjti készületüket. Így, pénteken keresztút járással, közös imádsággal fejezték ki Krisztussal való együtt szenvedésüket. Szombaton fatimai rózsafüzér és szentségimádás volt a szentmise előtt, vasárnap pedig közös rózsafüzér hangolt mindenkit a szentmisére.