Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ötödik alkalommal visz segélyszállítmányt Horvátországba a karitász

graviÁprilis 13-án, kedden ötödik alkalommal indít segélyszállítmányt a földrengés sújtotta Horvátországba a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Szombathely testvérvárosába, Sziszekbe ezúttal 3 kamion és 2 mikrobusz visz adományokat. Hétfőn, az adományozó Gravitáció Kft. telephelyén tájékoztatta a sajtó képviselőit minderről Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató. A szállítmányt dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg.

A hétfő délutáni sajtótájékoztatón Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató elmondta: ötödikdsc-2192 alkalommal visznek az újjáépítéshez használható építőanyagokat és a mindennapi élethez legszükségesebb dolgokat, most például készételkonzerveket Szombathely testvérvárosába, Sziszekbe. A csaknem tízmillió forint értékű adományt egy építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó helyi vállalkozás ajánlotta fel, amit három, szintén szombathelyi szállítmányozási cég ingyenesen juttat el a földrengés sújtotta családokhoz.

dsc-2205A 3 kamion - a DominóTrans, a GalambosTrans és a VoleiSped 1-1 járműve - a Gravitáció Kft. közel 10 millió forint értékű felajánlását szállítja ki Horvátországba, emellett 1 millió forint értékű készételkonzervet is visz a sziszeki adománygyűjtő-központba a jószolgálati szervezet.

Dr. Székely János megyéspüspök az adományozó Gravitáció Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón megáldotta a kedden útnak induló járműveket és az adományokat, majd elismerő okleveleket nyújtott át az adományozó Gravitáció Kft., valamint a szállítmányozási cégek ügyvezetőinek. Utóbbiak hosszabb ideje rendszeresen segítik a karitász által szervezett akciókat.

"Az otthont elveszíteni az egyik legnagyobb fájdalom lehet az életben, hiszen az otthon nemdsc-2246 csupán köveket jelent, de életteret és közös emlékeket is egy család számára" - mondta püspök atya. A horvátországi földrengésben több mint háromezer otthon vált teljesen lakhatatlanná, tizenegy iskola és öt templom omlott össze, több mint ötvenezer ember került nagyon nehéz helyzetbe, ezért szükség van minden nagylelkűt segítségre - fűzte hozzá. 

 

Szöveg: Büki László

Kép: Büki László, martinus.hu