Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai est Zalaegerszegen

fatimai est Zalaegerszegen2021. április 13-án fatimai engesztelő imaestet tartottak Zalaegerszegen a Kertvárosi-templomban.

fatimai est ZalaegerszegenÁprilis idén is bolondját járatja velünk, hiszen rendkívülinek nevezhető hideg, esős idővel lep meg bennünket nap mint nap. Ez meglátszott a hívek létszámán is, hisz aránylag kevesen jöttek el e havi engesztelő imaestünkre.

Pedig a zalaegerszegi származású Kaszás Csaba atya nagy lelkesedéssel jött el, hogy húsvét öröméről tanúságot tegyen és megerősítsen bennünket hitünkben, miként élete példájával a Szűzanya is tette, aki Krisztus keresztje mellett állva részt vállalt Fia szenvedésében. Csaba atya prédikációjában egy régi, Máriáról szóló ének (Stabat Mater dolorosa – Áll a gyötrött Istenanya) szerzőjének élete példájával világította meg, mit is jelent másokért vezekelni, szenvedéseket felajánlani. Jacopone da Todi is élete egy drámai pillanatában értette meg, hogy felesége érte vezekelt egy életen keresztül. Ez a tapasztalat ihlette aztán, hogy már ferences szerzetesként a Fájdalmas Istenanyáról himnuszt tudott írni.