Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Körmenden és Szentgotthárdon is támogatják a szülők az egyházmegyei intézmény fenntartóváltást

szavazás2021. április 19-20-án zajlott szavazás Körmenden és Szentgotthárdon a kijelölt intézményekben intézmény fenntartóváltással kapcsolatos szavazásról. A szülők többsége támogatja a Szombathelyi Egyházmegye intézményátvételi tervét.

A Szombathelyi Egyházmegye által kezdeményezett, fenntartóválással kapcsolatos szülői vélemény-nyilvánítás április 19-én és 20-án zajlott városunkban. Az Egyházmegye képviselőjének jelenlétében a szerdai napon megszámlálták a szavazatokat, amelynek eredménye intézményegységenként a következő. A Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tekintetében a fenntartóváltást támogató szavazatok aránya a feladatellátási hely tanulóinak létszámához viszonyítva a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban 77,5 %, a Széchenyi István (5-8. évfolyam) Általános Iskolánál 58,5 % , az Arany János (1-4. évfolyam) Általános Iskolánál 54 %, a Magyarlak-Csörötneki Általános Iskolánál 87 százalék, a Rábagyarmati Telephelyénél 91 százalék.

A Körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola tekintetében a fenntartóváltást támogató szavazatok aránya feladatellátási hely tanulóinak létszámához viszonyítva a székhelyintézménynél 64 százalék, a telephelynél 80 százalék.

A fenntartóváltással kapcsolatos végső döntést az oktatásért felelős miniszter hozza meg 2021. május 31-ig.

Bodorkós Imre atya, szentgotthárdi plébános értékeli az eredményeket, megtekinthető itt.