Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Brenneres diák-alpolgármestere van Szombathelynek!

gaspiGaspari Dóra, iskolánk 10.n osztályos tanulója lett Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzatának diák-alpolgármestere. Iskolánk illetve gimnáziumunk életében kiemelkedő pillanat ez, hiszen először képviseli brenneres tanuló a diákságot a Városi Diákönkormányzatban.

A 2020-2021-es tanévben rendhagyó módon tartotta meg a Városi Diákönkormányzat a diákpolgármester és a diák-alpolgármester választást.

A “friss” diák-alpolgármestert H. Pezenhofer Brigitta kérdezte a választásról és terveiről:

“A 2021-es városi diákpolgármester és diák-alpolgármester választás rendhagyó módon zajlott. Két polgármester jelölt indult: Mester Kriszti (PTE Szent-Györgyi Albert) és Csatár Áron (Savaria). Alpolgármesternek Horváth Ákos (Gépipari)  és én jelentkeztünk, valamint idén általános iskolai alpolgármester jelölt is volt Pataki Gergő (Neumann) személyében. A kampánybeszédeket online Zoom hívás formájában tarthattuk meg 2021. április 14-én, valamint az elektorok is ekkor tehették fel kérdéseiket nekünk, jelölteknek. Szavazni április 16-án 9 és 14 óra között lehetett. Az eredményhirdetésen mi jelöltek részt vehettünk. Örömmel kezdem meg a munkát társaimmal, Mester Krisztivel és Pataki Gergővel. Beiktatásunk április 22-én volt” – mondta Gaspari Dóra.