Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Levél a Brenneres Ballagóknak

brenner-iskola

Kedves Végzős Diákjaink!
A 12. évfolyam utolsó szorgalmi napján köszöntelek Benneteket! Egy évvel ezelőtt biztos voltam benne, hogy a gimnáziumi évek lezárásakor egy nagy ünnepség és virágtenger közepette búcsúzhatom tőletek. Most azonban újra egy nehéz helyzet szorításában kell bíztató gondolatokkal támogatni Titeket.

Ne feledjétek „Ha Isten velünk, ki ellenünk?”(Róm.8.31)
Ne csüggedjetek, mert tiétek a jövő, amelynek formálásában mindig számíthattok az Úrjézusra. Nehéz időszakban készültök a hétfőn kezdődő érettségi vizsgákra, de tudom, hogy ez a nehézség csak erősített Benneteket. Erősít az a nyolc gimnáziumi esztendő, amely rengeteg élménnyel, szoros barátsággal és a hit erejével gazdagított. Erősít az a diákokból, pedagógusokból, szülőkből álló közösség, amely a múltban és most is támogat Benneteket. Tanáraitokként mi és veletek izgulunk és a sikeres jövőtökért imádkozunk.
A második gimnáziumi osztályként Ti is aktív részesei voltatok gimnáziumunk alakításának. A következő nemzedékek nem felejtenek el bennetek, sok mindenben példát adtatok. Legyetek továbbra is azok a kedves ötödikes gyerekek, azok a lázadó kamaszok, megújulásra vágyó fiatalok, a bölcsesség útjára lépő öregdiákok, akiket megismertünk.
Ennyi együtt töltött esztendő után nehéz a búcsú, de talán most még nem is búcsúzom, hiszen lesz erre ünnepibb alkalom is. Kísérjenek Bennetek Csaba Testvér gondolatai: 
„Egy író azt a könyvet kell megírja, amit még soha nem írt meg senki.
A költészetben is begyakorolhatom az antik formákat, ismernem kell a magyar és a világirodalom remekműveit, de új vizekre kell evezni.
A tudományokban is a fel nem fedezett fehér foltokra kell koncentrálni, előre kell nézni, mert a csodák egészen biztos, hogy előttünk vannak.”
Bízzatok tudásotokban, amellyel teljesíteni tudjátok az érettségi feladatait. Ha néha elkeseredtek és bizonytalannak érzitek magatokat, gondoljatok a távolabbi jövőre, amelyben mosolyogva emlékeztek vissza erre a különleges évre. Mi segítünk és támogatunk Benneteket, a Boldog Brenner János Gimnázium 2021. évi végzős évfolyamát.
Kérem a Jóisten áldását Rátok és a sikeres érettségi vizsgáitokra!
Sok sikert kívánok Nektek!
Gondoljatok sokat Jézus szavaira: „S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.”

 Szombathely, 2021.04.30.

Szeretettel: 

Englert Zsolt
igazgató