Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Szent Imre Általános Iskola köszönti az Édesanyákat

anyaknapjaElmúlt a szeszélyes április. Hosszabbak a nappalok, több a fény. Melegszik az idő, rügyeznek a fák, éled a természet. A természettel együtt mi is bizakodunk: szépítjük környezetünket, terveket szövögetünk, hittel, reménnyel. A kisebbekk már az iskolában tanulnak, hamarosan mehetnek a nagyok is.

Május van. A katolikus Egyházban Mária hónapja. Néri Szent Fülöp a XVI. században örömmel buzdította a fiatalokat, hogy a májusi virágokból koszorút fonva fejezzék ki szeretetüket a Szűzanya iránt, és énekekkel köszöntsék mindannyiunk égi Édesanyját.
Ebben a reménnyel teli időben köszönt ránk a tavasz legszebb ünnepe, az anyák napja. Sok szeretettel köszöntünk minden Édesanyát, Nagymamát ezen a szép napon! Fogadják szeretettel jelképes ajándékunkat, a gyerekek munkáit, az örömmel készült rajzokat és képeket, a szívből jövő írásokat.
Édesanyám, ez a te napod! Téged ünneplünk és neked mondunk köszönetet mindazért a sok jóért,anyaknapja2 amit tőled kaptunk. Te vagy az őrangyalunk, mert ha más nem is, mi látjuk az angyali szárnyaidat, amivel az egész családunkat óvod és bátorítod, támogatod. Te vagy legfőbb támaszunk, a szomorú napokat is szebbé tudod tenni. Anyukám, köszönünk neked mindent. (V. Bence)

Az én anyukámnak barna szeme és sötétbarna haja van. Nagyon kedves, ha segítséget kérek tőle, mindig segít. Nálunk mindenki nagyon szereti: apa, én, Bendi, Vivi. Örülök, hogy ő az anyukám, nem tudnám nélküle elképzelni az életemet. A tanulásban mindig segít, és a dolgozatokra is vele készülök. Mindent összevetve örülök, hogy ő az anyukám. (H. Dominik)

Lehet, hogy nem szuperhős, de Anya, ami szinte ugyanaz! (K. Bori)

Az én anyukám nagyon kedves. Mindig a kedvünkben jár. A konyhapult mögött is ügyes. Az ő főztje a legjobb. Nagyon sok időt töltünk együtt, sokat kirándulunk. Nagyon sokat tesz a családért. A világnak ő csak egy anya, nekünk pedig ő a világ. Apa, hugi és én is imádjuk őt. (L. Balázs)
Anyukám a példaképem, mert mindig ott áll mellettem, ha baj van, vagy szomorú vagyok. Nagyon szeretem benne, hogy segítőkész, felelősségteljes. Anyának mindig a családja az első, és hálás vagyok neki, hogy életet adott nekem. (Sz. Blanka)

Az én Anyukám a legjobb anyuka. Sokat nevetünk és viccelődünk. Egyforma természetünk van, így sokszor vitatkozunk is. De ha vitatkozunk is, mindig megbocsátás a vége. Nagyon, de nagyon szeretem az Édesanyámat. (K. Zsombor)

Az én anyukám nem Wonder Woman,
Mégis igazi szuperhős,
Ha szükségem van rá,
Mindig ott terem ő.
Bátorít, ha kell,
A bajban mindig segít,
Ha rossz a kedvem,
Mindig felvidít.
A viccen együtt nevetünk,
A szívünk is együtt dobog,
Ha csillogó szeme rám ragyog,
A világ is vidámabban forog. (G. Kornél)