Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Templomszentelés Ozmánbükön

12021. május 16-án vasárnap, Ozmánbük apraja és nagyja összegyűlt a díszbe öltöztetett templomukba és a körülötte lévő parkba, hogy együtt ünnepeljék a szentmisét és részesei legyenek a csodaszépen felújított templom felszentelésének.

A szentmisét és a templom szentelést Dr. Székely János megyéspüspök celebrálta.

A szentmise elején a templom előtt Mikolás Attila plébános felidézte az elmúlt 4 év eseményeit, ami alatt kívül belül megújulhatott az ozmánbüki templom és környéke. Attila atya megköszönte mindenkinek az áldozatos munkáját adományát, az egyházmegye és a helyi önkormányzat és a hívek anyagi hozzájárulását. Őt követően Polgármesterasszony idézte fel gyermekkorát, amikor nagymamája kézenfogva vitte a templomba és most újradsc-2518 itt lehet és köszönetet mondhat mindenkinek különösen Attila atyának, hogy a kis templom újra régi fényében fogadhatja az oda betérőket.

A köszöntők után Püspök atya szenteltvízzel körbe hintette a templom falát, majd megáldotta a felújított tabernákulumot és az újonnan kialakitott liturgikus térbe elhelyezett szembemiséző oltárt és felolvasóállvanyt.

Püspök atya szentbeszédében arra buzdította a jelenlévőket, hogy legyenek Isten rabjai, ne vonja el az Úrról semmi a figyelmüket!

A szentbeszéd IDE kattinva meghallgatható.

Az ünnepségről készült képeket megtekinthetik egyházmegyénk Facebook oldalán.