Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Örömtaláló

az-utolso-vacsoraA Szombathelyi Egyházmegye 2021 tavaszán, a koronavírus-járvány közepette egy rendhagyó játékra, Örömkeresésre hívta az egyházmegye családjait. Arra bíztattuk a jelentkezőket, hogy keressék az örömöt családjukban, környezetükben, mindennapjaikban.

A Családpasztorációs Bizottság ennek jegyében összeállított egy kisebb- és nagyobb gyerekekkel is teljesíthető feladatsort tele izgalmas, örömteli, helytől és időtől független kihívásokkal. A regisztráló családok a játékhoz forgatókönyvet kaptak, az örömkereső feladatokat a nekik tetsző időben, ütemezésben teljesíthették húsvét második vasárnapjától pünkösdvasárnapig.
Száztizennégy család vállalkozott a kihívásra. A visszajelzések szerint sokaknak okoztak örömteli perceket-órákat a feladatok. Bízunk abban, hogy a játék után is folytatják a nyitott szívű keresgélést.
A játék keretében elkészült híres épületeknek, alkotásoknak a lego változata, szívhez szóló imák születtek Szent Józsefhez, Szeretlek-plakátok díszítették az otthonokat, közös társasozás, főzés, családi táncest, szelfivadászat, jótékonykodás... közben keresték és találták a családok a körülöttünk lévő örömöket.
A játék díjazásában is fontosnak tartottuk, hogy lehetőséget biztosítsunk a szabadidő közös és hasznos eltöltésére, egymásra figyelésre. A legalább hét feladatot teljesítő családok között értékes élményajándékokat sorsoltunk ki.
Támogatóink, akik hozzájárultak ahhoz, hogy családjaink közös élményekben részesülhessenek:
Csodaszarvas Panzió és Tájpark
Fairplay Kávézó
Futura Élményközpont
Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Kerekes Cukrászda
Lutzmannsburgi fürdő
Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság
Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság
Sárvári Gyógyfürdő Kft.
Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont
SZOVA Nonprofit Zrt.
Wagner Vendégudvar
Zobori Kalandozoo
Köszönjük a támogatóknak és a játékoskedvű családoknak, hogy nyitottak voltak felhívásunkra, és így ismét bebizonyosodhatott Janikovszky Éva gondolata: „Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót. Hogy örülni tudunk.
És attól, hogy holnap is lesz egy nap. Lehet, hogy még jobb, mint a mai.”
A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága