Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Márton ház látogatás, fórum és kerekasztal-beszélgetés a Vas Megyei Civil Szakmai Napon

civil-1A megyéket járja ezekben a hetekben a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya. Péteken a Vas Megyei Civil Szakmai Napon beszámoltak a civil szféra aktualitásairól.

Civil tízóraival kezdődött a nap. Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úgy fogalmazott: a civilséget, amelynek komoly hagyományai vannak Magyarországon, feltették a térképre. Az állam egy évben közel 400 milliárd forintot oszt szét a szférában, amely önállóan és szabadon működik.
A civilség családon belüli hagyománnyá formálódhat, ha generációk viszik. A Herényiekcivil2 Házába összehívott civil tájékoztató fórumon a helyettes államtitkár konkrét számokkal is szolgált.
Dr. Kecskés Péter főosztályvezető a Miniszterelnökség közvetítésével szervezett projektekről, kampányokról szólt. Ő is megerősítette: bőven vannak lehetőségek a civil terület vonatkozásában. Majd a Szombathelyt érintő ügyekre is kitértek.
civil3A Herényiek Házában tartott sajtótájékoztató után Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes
államtitkár Dr. Székely János szombathelyi megyés püspökkel megtekintette a közelben álló Szent Márton házat, ahol családok átmeneti otthona fog létesülni.
Kovács István, a Hegypásztor Kör elnöke a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ
tevékenységéről elmondta: sokszintű beszélgetés zajlik arról, hogyan lehet segíteni az
újraindulást, a félbeszakadt, megrekedt munkát.

 

szöveg: vaol.hu

képek: Szombathelyi Egyházmegyei Karitász