Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Pedagógusok lelkigyakorlata

ped-lelkJúnius 18-20. között került megrendezésre a Szombathelyi Egyházmegye pedagógusainak idei nyári lelkigyakorlata a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot dr. Várszegi Asztrik, nyugalmazott pannonhalmi főapát vezette. A programon 24 pedagógus vett részt az egyházmegye oktatási-nevelési intézményeiből.

Jézus, a pedagógus. Főapát úr elmélkedéseiben Jézust, mint pedagógust állította a középpontba, aki a Mennyei Atyával való kapcsolatra szeretne nevelni minket. Az elmélkedések mellett a hétvége során lehetőség nyílt egyéni és közös imádkozásra is. A ped-lelk2 programban szerepelt szentségimádás, szentmise, valamint egy imaösvény is, melyen keresztül a tanárok, óvodapedagógusok hivatásukról, erősségeikről és nehézségeikről elmélkedtek. A résztvevők kötetlen beszélgetés keretein belül feltehették kérdéseiket a lelkigyakorlatvezetőnek, aki őszintén osztotta meg gondolatait többek között a kereszténység mai nehéz helyzetével kapcsolatban. A Kérdezz-Felelek beszélgetést főapát úr személyes történeteivel színesítette, melyek által betekintést nyerhettünk mindennapjaiba, szabadidős tevékenységeibe.
A résztvevő pedagógusok tartalmas, lélekemelő hétvégével zárták a 2020/2021-es tanévet. Ebben a néhány napban, kiszakadva a mindennapok rohanásából időt adtak maguknak az elmélyülésre és az Isten-figyelésre.