Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Elhunyt Fancsali Andrásné Ágota

fancsalineA Körmendi Egyházközség szomorú szívvel búcsúzott el június 29-én Ágota igazgatónőtől, akit 80 éves korában szólított ki e földi életből a Mindenható.
Nemzedékek fiataljait nevelte, tanította Körmenden és környékén, akik szeretettel emlékeznek tanítójukra, az iskola igazgatójára, aki nemcsak tudásra, hanem emberségre, becsületre nevelte őket.
Köszönettel és hálával emlékezik rá a Körmendi Egyházközség, aki gazdagon részesült Ágota Isten adta tehetségéből.

Ágota Boldog Batthyány-Strattmann László városunk védőszentjének, és Boldog Brenner János egyházmegyénk vértanú papja tiszteletének fáradhatatlan apostola volt elsősorban a sajtó terén. A róluk megjelent könyvek, egyéb írások címlapján mindenütt olvasható: szerkesztette és sajtó alá rendezte Fancsali Andrásné. Brenner Jánosról könyvet is írt: Akinek „a lelke kedves volt Isten előtt”.
Ugyanezt tette azokkal a kiadványokkal is, amelyek az egyházközség kiadásában jelentek meg. Gondosan lektorálta, javította őket.
Ezek közül megemlítünk néhányat:
Batthyány László és Körmend; A Körmendi szemorvos; Brenner Jánossal kapcsolatban: „Magyar Tarziciusz”; Nem félek; A Körmendi Egyházközség éves beszámolóit mind ő szerkesztette.
Az általam írt kiadványok közül: Találkozás Jézussal a szent helyeken; Bibliai helyek archeológiai és történeti megvilágításban; Szent Pál útjain jártam.
Most is dolgozott egy kiadványon, amely Horvátnádalja történetét tárgyalja.
Nagyon szerette a közelében épült „Batthyány templomot”. Örömmel jött ide a szentmisékre, imaórákra. A hűséges szelíd szolgát az Úr magához hívta. Adja meg neki az el nem múló örök boldogságot.

Gyürki László