Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Családi nap Nagykutason

nagykutas-csaladA Nagykutasi Plébánia szervezésében 2021. július 24-én családi napon vehettek részt az érdeklődők Nagykutason. Az eseményre a Faluházban, illetve annak udvarán, a közelmúltban ünnepélyesen átadott rendezvénytéren került sor.

A családi nap 15 órakor Gyöngyös Balázs atya köszöntő beszédével és közös imádsággal
kezdődött. Ezután az atya átadta a szót Baumgartner Sárának és Kaczor Zsoltnak, akik a nap további részét konferálták, részletesen ismertetve a programokat és bemutatva a fellépőket.
Az Ég-Ígérő könyvesbolt a rendezvény idejére kitelepült Zalaegerszegről széles könyv és
kegytárgy választékával, továbbá hűsítő szörpöket kínált a nagy hőségre tekintettel. A hívek adományaként korlátlan gyümölcs és sütemény fogyasztásra volt lehetőség a nap folyamán.
A gyermekeket kézműves foglalkozás, arcfestés és ugrálóvár várta. 17 órakor anagykutas-csalad2 legkisebbek Bíró Eszter Fonogram- és eMeRTon-díjas énekesnő és zenésztársai „Az Időmanó kalandjai” című interaktív műsorán vehettek részt. Amíg a gyerekek Időmanóval játszottak és énekeltek, addig a felnőtteknek Uzsalyné dr. Pécsi Rita tartott előadást a családról: Érzelmi intelligencia – Avagy miért nem működik a „már százszor megmondtam”? címmel. Az előadások után összegyűlt nagykutasi, valamint a plébánia további egyházközségeiből érkező vendégeket a szervezők meleg vacsorával kínálták.
19 órakor az egy férfi és egy nő közötti, életre szóló szeretetszövetség – a házasság -
ünneplésével zárult a programsorozat. A meghívott jubiláns házaspárok házassági ígéretének megerősítése után Balázs atya átadta részükre Székely János megyéspüspök áldását tartalmazó emléklapot, majd közös imádsággal fejeződött be a családi délután.
A családi nap Magyarország Kormánya támogatásával valósulhatott meg.