Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Emlékmise Szent II. János Pál pápa látogatásának évfordulóján a Székesegyházban

dsc-26532021. augusztus 19-én volt 30 éve, hogy Magyarországra ezen belül is e napon Szombathelyre látogatott II. János Pál pápa.

Ezen az estén Dr. Székely János megyéspüspök ünnepi emlékmisét tartott a Szentatya látogatására emlékezve. 

Szentbeszédében Püspök Úr felidézte a 30 évvel ezelőtti eseményeket, a Szent Pápa életét, kisugárzását, mérhetetlen szeretetét.

„Európának szentekre van szüksége, ez a 30 éves évforduló üzeni, hogy a történelem igazi alakítói, nem a háború, a pénz, z erőszak, a történelem igazi előrevívői a szentek mint II. János Pál pápa. Ha szeretnénk a szeretet országának építői lenni, vállalnunk kell a szenvedést.”

Visszaidézte azokat a momentumokat amivel a Szentatya mindenki szívébe beléopta magát. „Mindig valakinek megfogta a kezét, megállította a pápamobilt, hogy megáldja az embereket. A látogatásának sok-sok csodapillanata volt, megtanult megszólalni a mi magyar nyelvünkön. Egész szívével itt volt jelen. Vállalta az út sok-sok napját. Mindennapja az imádságból táplálkozott. Az imából és az Istenben való életből élt. Tanuljuk a nagylelkűséget, imádságból táplálkozást a Szentatyától. Nem sajnálta a fáradtságot, mindenkire volt ideje. Izzó módon élte az életét. Imádkozunk azért, hogy Isten ma is adjon szenteket a világnak egyházunknak Magyarországnak.” 

A szentmise végén a Püspök atya Szent II. János Pál pápa képe és ereklyéje elé térdelt, ott imádkozott a nagy Szent közbenjárásáért.

Püspök atya szentbeszéde és a szentmise végi ima ITT meghallgatható.