Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Könyvajánló az Eucharisztikus Kongresszus fényében

konyvKiss L. Gábor, Szombathelyi egyházmegyés lelkipásztor és Szabó Ferenc SJ szerkesztésében jelent meg Halász Piusz O.Cist Eucharisztia Elmélkedések hitünk szent Titkáról című könyve. A könyv egy válogatás Piusz Atya eddig kiadatlan írásaiból, amelyhez a jegyzeteket Kiss L. Gábor atya mellett Szabó Ferenc SJ készítette.

"Krisztus középpont. Egyháznak és világnak, teremtésnek és megváltásnak, szentmisének és égi lakomának, történelemnek és üdvtörténetnek, földi- és örök életnek, Mindennek Ő a középpontja. Keresztje ezért virágzik Eucharisztiát, s terem gyümölcsöt ma is. Maradandót." - írja bevezetőjében Kiss L. Gábor.

Halász Piusz (1909-1994) ciszterci szerzetes írásai azért is érdemesek közzétételre, mert ami bennük elméleti, az kiérlelt teológia; ami gyakorlati, az átélt misztérium és magyar teológia, "mely értelmes hódolatra indít" - olvashatjuk az Előszóban.

Ez a könyv az eddigi ismeretlen kéziratokból állt össze, amelyek rendkívül aktuálisak a budapesti Eucharisztikus Világkongresszusra készülő keresztényeknek.

P.Kozma Imre OH ajánlásában kiemeli, hogy Halász Piusz atyában a rendtársak, a barátok, a lelkivezetését követők a "második Prohászkát" látták.

Napokon belül elérhető a Martinus Könyvesboltban!