Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Családi nap Rábakethelyen

dsc-44822021. augusztus 29-én, vasárnap délután Családi Napra gyültek össze az egyházmegye több részéről érkezett családok, hogy lelkiekben gazdagító délutánt töltsenek együtt.

A délután közös Szentségimádással kezdődött, melyen a gyemekek apraja nagyja is részt vett, a Szentségimádást Pék Attila és felesége vezette.

A Szentségi áldást követően a gyermekek a rábakethelyi plébánián Kiss Laci atya ésdsc-4493 Pontyos Ildikó szociális testvér által vezetett gyerekprogramokon vettek részt.

Laci atya a testvéri szeretetet jelenítette meg bábok segítségével, a gyerekek nagyon aktívan kapcsolódtak be Laci atyával közös beszélgetésbe.

Ildi testvér gitárjátékával színesítette a Laci atya vezette bábozást.

A gyerekprogram idején a szülőknek Tóthné Wiktora Viktória és Tóth Zoltán tett tanuságot, az életükről és a Viki betegségéről, gyógyulásásról.

A tanuságtétel ITT meghallgatható. 

dsc-4558A délután zárásaként Dr. Székely János püspök atya a jelenlévő atyák koncelebrálásával szentmisét mutatott be, amelyben hálát adott a családokért, predikációjában kiemelte a férfiak, apák szerepét a családjuk életében. Rámutatott arra, hogy nekik is Szent Józsefnek kell lenniük a saját családjukban.

Püspök atya beszéde ITT visszahallgatható. 

A délután programjait gitáros énekekkel szinesítették a fiatalok.