Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szeretetvendégség Szombathelyen

szeretetvendegseg-73Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva szeptember 4-én a Szombathelyi Egyházmegye szeretetvendégségre hívta az idős, rászoruló embereket, nagycsaládosokat.

szeretetvendegseg-14Az Ébren Álmodok Együttes zenés áhítatával kezdődött a program. Köszöntőjében Székely János megyéspüspök kiemelte: Jézus nem csak a saját testét törte meg az Utolsó Vacsorán, hanem előtte sok esetben enni adott az éhes tömegnek. Nem elég csak Istent imádnunk és szeretnünk, hanem ettől elválaszthatatlan, hogy szeressük a másik embert is. Akkor esszük hitelesen Isten testét, ha megvalósítjuk Jézus álmát a világról, amit ő így hívott:. Isten országa. Utalt arra: fontos lenne, hogy a világ gazdagsága ne egyre kevesebbek kezébe kerüljön, hanem mindenki részesüljön belőle. Tudjon mindenki örökséget hagyni a jövő nemzedékének, ne csak a gazdagok.

szeretetvendegseg-8Jézus álmodott egy igazabb világról. Ezt szeretnénk ezzel a jelképes cselekedettel építeni, közelebb hozni, mondta a megyéspüspök. Ismerjük fel, hogy az egész emberiség egy nagy család. Mindenki annyit tegyen az asztalra amire képes, de erről az asztalról mindannyian részesülhetünk is, emelte ki Székely János.

 

szeretetvendegseg-21Köszöntőt mondott Kövesi Csaba, az Áldott Kereszt Egyesület elnöke is, megköszönve a Mária zarándoklaton kapott támogatást és bátorított mindenkit, hogy vegyenek részt az Eucharisztikus Kongresszuson szeptember 9-én megrendezésre kerülő cigány szentmisén.

 

szeretetvendegseg-46A program a Székesegyház előtt felállított sátrakban folytatódott, ahol mintegy 700 embert vendégelt meg egy tál meleg étellel a Szombathelyi Egyházmegye és az Áldott Kereszt Egyesület.